.

.

tiistai 5. kesäkuuta 2018

Suloinen naapurimme

Aivan kesäloman alkuun teimme pienen reissun rakkaan naapurimaamme pääkaupunkiin.
Pojat ottivat muutaman päivän omaa lomaa koulusta ja vain esikoinen jäi kotiin koeviikosta selviämään muun perheen lähdettyä matkaan. 
Ihan loman aluksi tehty reissu sain kyllä välittömästi mielen lomamoodiin ja unohtamaan kaikki koti- ja työasiat ja hyvä niin! Jännitystä lisäsi myös se, että oltiin vähällä myöhästyä koko laivasta hiukan pieleen menneen ajanhallinnan vuoksi. Laivaan kuitenkin ennätettiin ja vieläpä hymyssäsuin!


Laivamatka Helsingistä Tukholmaan on aivan passeli, sillä yölaiva on perillä satamassa vasta aamupäivällä. Ei siis tarvitse herätä kukonlaulun aikaan ja ennättää nauttia aamiaisen pitkän kaavan mukaan nauttien kauniista saaristomaisemista.


Suuntasimme jalkapatikassa satamasta Tukholman vanhaan kaupunkiin eikä meillä ollut mitään etukäteen suunniteltua matkaohjelmaa. Tämä sopi meille oikein hyvin, sillä näin saatoimme mennä sinne minne mieli teki. Toki viiden hengen joukkona jokunen meistä joutui hieman tekemään kompromisseja, mutta loppujen lopuksi kaikki olivat tyytyväisiä näkemäänsä ja kokemaansa.


Kuninkaanlinna oli tietenkin jo nähtävyys sinänsä, vaikka emme sisälle ennättäneetkään. Kuusi tuntia maissa on kohtalaisen lyhyt aika kaiken upean näkemiseen. Vanhoja kujia, upeita rakennuksia ja mukulakivikatuja olisi voinut ihastella vaikka kuinka kauan. Niistä en tahtonut millään saada tarpeekseni. 

             

Vain pieni osa kaupungista ehdittiin näkemään, joten sinne on ehdottomasti päästävä vielä uudelleen!             


Päivä oli melkein liiankin kuuma kaupunkilomailuun, sillä mittari näytti parhaimmillaan 28°C.
Kohtalaisen kiitettävästi jaksoi jopa kuopuskin kävellä lähes koko päivän, vaikka ajoittain syli kelpasikin, kun omat pienet jalat väsyivät. Eikä pieniltä marinoiltakaan selvitty, mutta ne kai kuuluu asiaan, kun lasten kanssa reissataan. 

             

Illalla laivan suunnatessa takaisin Helsinkiin, auringonlasku oli mitä kaunein. Sitä kuvatessa ei olisi malttanut käydä lainkaan nukkumaan. Hyvän kirjan ja laivan tasaisen hurinan siivittäminä pääsin kuitenkin makeaan uneen!


Suloisia hetkiä iltaasi!

Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!