Vuosien kehittelyn tuloksena olen onnistunut tekemään täydellisen
pohjan gluteenittomalle pizzalle!
Kaupan valmispizzat on pohjiltaan niin kovia, ettei niihin meinaa hammas pystyä, samoin
on paistovalmiit pizzapohjat, eivätkä ne tahdo maistua meidän keliaakikkopojalle. Meillä niitä paistetaan vaan äärimmäisessä hädässä, kuten
muitakin einesruokia.
Gluteeniton pizzapohja
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
2 rkl oliiviöljyä (rypsiöljykin menee)
1tl suolaa
3 dl gluteenitonta jauhoseosta (sunnuntai)
Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen suola, öljy sekä jauhot, joihin on sekoitettu
kuivahiiva. Sekoita tasaiseksi. Taikinan kuuluukin olla hyvin löysää.
Kaada taikina pellille ja levitä se oliiviöljyä apuna käyttäen (kaada siis reilusti kämmenelle öljyä ja painele taikina haluttuun muotoon), näin taikina ei tartu käteen niin
helposti ja reunat saa uunissa ihanan rapean pinnan.
Levitä pohjalle tomaattikastike, juusto sekä haluamasi
täytteet. Paista pizzaa 225-250 asteessa niin, että juusto sulaa ja pohja saa kauniin ruskean värin. Huomaa, että pizzapohjaa ei kohoteta missään vaiheessa.
Tällä samalla ohjeella voi tehdä myös pikkupizzoja vaikkapa kevään ja kesän juhliin!
Tomaattikastike Pizzalle
2 prk tomaattipyreetä á 70g
1 tomaattipyrepurkillinen vettä
1,5 rkl suolaa
pippuria maun mukaan
Sekoita kaikki aineet keskenään ja levitä pizzapohjalle. Ylijäävän osan tästä voi pakastaa.
Teen tämän määrän aina, kun teen yhteensä kolme pellillistä pizzaa, kaksi tavallista ja yhden gluteenittoman, silloin ei pakastettavaksi jää mitään.
Viikonloppukimpun virkka meillä toimittaa tällä erää kimppu
mustikan varpuja! Käsittämättömän kauniita ovat!
Ja kukkivatkin jo!
Saa nähdä kuinka kauan nämä kestävät sisällä!
Mustikankukkia on tuossa viereissessä metsässä ihan valtavan paljon!
Toivoa sopii, ettei halla enää vieraile ja palelluta niitä, olisi ihana noukkia
marjat aivan oman tontin vierestä!
Ensiviikolle toivon lämmintä säätä ja auringon paistetta!
Aion nimittäin päästä matonpesupuuhiin, kunhan vapaat alkavat!!!
Niin ja kesäloman alkuun on enää vaivaiset kaksi viikkoa!!!
Hanna
Kiitos pizzapohjan ohjeesta.terv.Tuula-Maija
VastaaPoistaOlepa hyvä!!!
PoistaTuleeko pohjaan todellakin 1 rkl suolaa, ja tomaattikastikkeeseen 1,5 rkl?! Vai pitäisikö ohjeessa lukea tl eikä rkl?
VastaaPoistaKiitos huomiosta! Pohjaan tulee se 1 tl, mutta tomaattikastikkeeseen saa laittaa reilusti, että maistuu! Oman maun mukaanhan sitä voi sitten lisätä tai vähentää!
PoistaOnko tää pohja sellnen ohut ja rapea vai millanen?
VastaaPoistaKyllä Ekku, juuri sellainen. Öljytyin käsin levitän taikinan pellille, siten saa tarpeeksi ohuen eikä taikina tartu käsiin kiinni.
PoistaKiitos ohjeesta! Muutama pizza on tehty ja seuraavana vuorossa pikkupizzat huomisiin juhliin!! On kyllä hyvä pohja :)
VastaaPoistaOlepa hyvä, Piia! Hienoa, että olet tykästynyt pizzaan!!!
PoistaKiitos ohjeesta! Olin mun eka gton pizza ja tosi hyvää!! :)
VastaaPoistaKiitos Riikka! Hienoa, et tykkäsit!
PoistaHei, mikä hiivan tehtävä on tässä reseptissä jos pizzapohjaa ei kohoteta? Kysyy tietämätön. Tämä resepti tänään testiin, oon niin kyllästynyt sitkeisiin pohjiin!
VastaaPoistaPohja kyllä kohoaa uunissa, eikä siksi tarvitse etukäteen kohotusta. Kerro sitten tykkäsitkö tästä pohjasta!
PoistaOi oi, just tällaista pohjaa oon ettiny! Helppo tehdä, yksinkertaset aineet ja rapeat reunat, mehevä sisältä Huippua! Kiitos ohjeen jakamisesta! :)
VastaaPoistaIhana, että ohjeesta on sinulle iloa!
PoistaHei, voikohan pizzan valmistaa edellisenä päivänä ja lämmittää seuraavana? Vai vettyykö pohja kastikkeesta?
VastaaPoistaKyllä voi! Ei vety.
PoistaSiis aivan mainio resepti! On niin monet pizzat ja kerran jopa sämpylät tällä ohjeella tullu tehtyä :) Ihan paras!
VastaaPoistaVoi miten ihana kuulla, että tämä resepti on tuottanut iloa sinulle! Rauhallista joulunodotusta toivottelen!!!
PoistaTuli kyllä superhyvä pohja mutta meinasi mennä hermo pellille levittäessä kun oli niin löysää. Käytin Sunnuntaijauhon sijaan Semperin hienoa, olisiko se vaikuttanut siihen, että oli vieläkin löysempää kun ohjeen mukaan olisi pitänyt olla? Määrät oli kyllä samat. Ja lopputulos siis todella erinomainen, aion kokeilla tätä kyllä uudestaankin :)
VastaaPoistaHei! Pohjan levittäminen on helpompaa, kun käytät sen levittämiseen oliiviöljyä! Itse käytän myös kumihanskaa, niin ei tartu niin kovin taikina käsiin!
PoistaTodella hyvä ja helppo ohje! Pizza oli hyvää.
VastaaPoistaHei itse olen gluteeniton ja mietin että miten paljon tuota uskaltaa suurentaa että tuosta tulis pellillinen? Muuten ohje vaikuttaa hyvältä.
VastaaPoistaHei! Jos teet tuplana tuon annoksen, siitä tulee suunnilleen pellillinen. Hanna
VastaaPoistaTein tuplana sain pellillisen!
VastaaPoista