.

.

sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Viltin alla!

Niin kauniina, mutta melko kylmänä valkeni tämä päivän. Unta onneksi riitti oikein hyvin kellojen käännöstä huolimatta ja se on vain hyvä, sillä edessä on jälleen pari yötä toisten unien valvomista.
Ennen yövuoroja yritän muutenkin rauhoittaa päivää ja säästellä voimia, vaikka nukun toki pienet unet vielä alkuillasta.


Aamusella käytiin kuopuksen kanssa pienellä metsälenkillä tuossa lähimetsässä. Nautin niin auringon kirkastamasta sinisestä taivaasta ja metsän rauhasta. Kalliot, kivet ja kaatuneet puut luovat pienelle matkaajalle mitä mahtavimmat kiipeilytelineet, parempia saa kyllä hakea! Kunhan vaan äidin uskallus riittää ja pystyn toisinaan katselemaan muualle hurjien yritysten aikaan, sen verran hurja on nuorimmainen noissa kiipeilyhommissa.  


Esikoinen saapui muutaman viikon reissultaan vihdoin perjantaina kotiin. Tuo kaksiviikkoinen tuntui minusta ainakin kahdelta kuukaudelta, mutta reissu oli ollut antoisa ja äitikin sai huomata, että kyllä nämä poikaset vaan maailmallakin pärjää!


Itse olen keskittynyt vapaa-ajalla lähinnä kutomiseen. Puikoilta on putoillut valmista tuon tuosta ja viimeisin valmiiksi saamani työ on herättänyt ihastusta koko perheessä. Kudoin nimittäin olohuoneeseen viltin viileitä iltoja silmällä pitäen. 


Lankana tässä viltissä on Alize Country ja puikot on kokoa 20. Viltin tein helmineuleena ja vaikka se on kovin tiiviin näköistä neulosta, on se kuitenkin se verran väljää, että sormi tulee helposti silmukoiden lävitse. Silmukoita loin 43. Isoilla puikoilla valmista tuli todella nopeasti. Ja tähän vilttiin riittää, että osaa kutoa oikeaa ja nurjaa, joten helpolla saa kaunista!


Kokoa viltillä on noin 130 x 85cm ja lankaa meni kaikkiaan 10 kerää.
Viltistä tuli ihan hirmu ihana. Niin lämmin se on, sillä langassa on 20 % villaa. Väriksi valikoitui kaunis vaalean harmaa! Langat ja puikot tilasin Paaposta! 


Vaikka viltti onkin melko pieni, on se juuri sopivan kokoinen heitettäväksi syliin sohvalla istuessa ja johan alkaa viluiset varpaat lämmetä. 


Sopivan kokoinen se on myös pikkuihmisen kääriytyä siihen sisälle, silloin kun paleltaa.


Tällä hetkellä puikoilla on jo jotain joulupakettiin. Saapa nähdä nähdäänkö niitä täällä ennen joulua, vai vasta joulun jälkeen...

Mites siellä? Joko on joulu ja joululahjat mielessä?

Hanna

11 kommenttia:

 1. Ihana viltti!!❤️
  Neulominen on niin kiva harrastus!
  Kyllä se joulu jo mielessä käy.

  Mukavaa sunnuntaita sinulle! 🍁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Neulomiseen on niin helppo hurahtaa! Kivaa viikkoa sinulle!

   Poista
 2. Ihana voltti 😍 Nyt tarvitaankin taas ylimääräisiä vilttejä ja huopia mihin kääriytyä, sen verran viljoista alkaa olla! Mukavaa uutta viikkoa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika! Viltit on tosiaankin tarpeen, kun ilmat viilenee, eikä vilttejä voi tosiaankaan olla liikaa!

   Poista
 3. Pehmoisen ja lämpimän oloinen viltti. Joulu siintää jo mielessä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se kyllä on, pehmoinen ja lämmin.
   Ensimmäiset hörpyt lämmintä glögiä on jo maisteltu!!!

   Poista
 4. Kyllä mielessä ja puikoillakin on jo jouluisia ajatuksia. 😊

  VastaaPoista
 5. Tosi ihana viltti <3 Jouluisia suunnitelmia täälläkin. Aikaa tuntuu nyt vielä olevan runsaasti, mutta päivät kuluu kyllä niin nopeasti, että saattaa lahjojen kanssa vielä hoppu tulla :-)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!