.

.

maanantai 15. lokakuuta 2018

Tyttövauvan virkattu peitto

Nyt näyttää siltä, että blogissa on vain vaaleanpunaisia vauvajuttuja. Niin myös tänään, sillä sain juuri valmiiksi virkatun pinnasängyn päiväpeiton, joka on menossa lahjaksi vielä syntymättömälle tyttövauvalle!
Ihastuin tähän herkkään ja kauniiseen pitsiruutukuvioon, joka viktoriaanisena neliönä tai ristikkoruutuna tunnetaan. Neliö toimii tässä peitossa äärimmäisen hyvin ja väreiksi valikoitui valkoinen (1000), harmaa (1361) ja vanha roosa (3803). Jotta peitosta ei tulisi liian tumma, käytin harmaata väriä kaikkein vähiten. Lankana tässäkin peitossa on Blend Bamboo ja virkkaisn koukulla numero 3. Ruutuja virkkasin yhteensä 50 ja ruudut virkkasin yhteen kiinteillä silmukoilla nurjalta puolelta.
peiton mitaksi 63 x124 cm.
Langan menekkiä en taaskaan laskenut...


Ulkoreunat viimeistelin kierroksella kiinteitä silmukoita sekä nirkkoreunalla. Ensimmäisenä tästä viimeistelystä tulee mieleen lapsuusajalta froteepyyhkeet, joihin mummoni oli virkannut pitsin ja juurikin tämän nirkkoreunan. Ilmankos ihastuin siihen ikihyviksi!


Peitosta tuli hyvin kaunis, yksi kauneimmista käsitöistäni! Muutaman muunkin vauvan peiton olen virkannut ja kutonut, niitä voit kurkata täältä, täältä, täältä  ja täältä!


Niin pehmeä ja leppoinen peitto on, että kun 11-vuotias kokeili köllötellä sen alla, toivoin hän itselleen samanlaista ensi kesäksi kesäpeitoksi, kuumakalle kun on. Tällaisen peiton alla voisi olla vilpoisampi nukkua. Lankana silloin voisi käyttää vaikka kalalankaa, joka on ohuempaa kuin Blend Bamboo. 

Täällä Keski-Suomessa vietetään tällä viikolla syyslomaa. Lapset siis lomailevat tämän viikon, mutta meillä vanhemmilla on jonkin verran töitä. Tänään meillä oli suunnitteilla viettää mukava päivä kaupungilla, käydä syömässä ja elokuvissa lasten kanssa, mutta niinkuin joskus ennenkin syysloman kynnyksellä, kuopus sairastui viime yönä ja niinpä suunnitelmiin tuli muutoksia. Onneksi mistään vakavasta ei ole kyse, joten toivotaan, ettei sairastelu kestä koko viikkoa vaan kuopus saisi nauttia myös mukavista lomapäivistä terveenä!

Aurinkoisia syyspäiviä sinulle!

Hanna

8 kommenttia:

 1. Aivan ihana peitto jälleen!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Tykkään tästä itsekin tosi paljon!

   Poista
 2. Ihana peitto!
  Olet kyllä taitava! :)

  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sari! Tätä peittoa oli kyllä ihana tehdä, edes lankojen päättely ei tuntunut tympeältä hommalta!
   Aurinkoisia päiviä sinulle!

   Poista
 3. Huikean kaunis peitto! Sinä et kyllä vauvalahjoissa mene sieltä, missä aita on matalin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Kun naisesta on tulossa täti, se saa tekemään melkein mitä vain ❤!

   Poista
 4. Voi, kuinka sievä peitto 😍

  VastaaPoista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!