.

.

torstai 4. lokakuuta 2018

Elämän etappeja

Aina joskus elämässä tulee eteen asioita, jotka laittavat miettimään ja pohtimaan tavallista enemmän. Tällainen on tämä syksy ollut minulle, sillä lasten elämässä olevat asiat koskettavat luonnollisesti myös meitä vanhempia, vaikkei mitään vakavaa olekaan tapahtunut. Vain luonnollisia ja odotettujakin asioita.


Oma mieli ei aina vaan meinaa pysyä lasten kasvun vauhdissa ja yllättäen huomaakin olevansa tilanteessa, jossa esikoinen onkin yhtäkkiä aikuinen ja kuopuskin jo esikoululainen. Pojista vanhempi miettii jatko-opiskeluasioita ja nuorempi on isompi, viisaampi ja harkitsevampi kuin aiemmin.

Tänään meidän perheestä tehtiin viimeinen vierailu lastenneuvolaan ja samaan aikaan toisella puolella kaupunkia esikoinen ajoi itselleen ajokortin. Siinä sitten tyttären ajaessa autoa havahduin jälleen siihen, kuinka nopsaan aika juoksee. Tiettyjä ajanjaksoja on elämässä ohitettu. 
Hyvin äkkiä myös tajusin, että luultavasti en ihan heti pääse auton rattiin, sillä minullahan on oikein innokas kuljettaja omasta takaa, jota ei kahta kertaa tarvitse pyytää auton rattiin!


Silloin, lapset olivat pieniä, sitä joskus odotti, että kunpa tulisi aika, jolloin ei aina joku olisi "lahkeessa kiinni" ja saisi tehdä edes yhden asian rauhassa tai ainakin käydä yksin vessassa. Niin vaan aika juoksi ja nyt ollaan siinä tilanteessa, kun lapset ovat kaikki omatoimisia. Ei tarvitse pukea, syöttää, valvoa, vaipottaa tai nukuttaa ketään, vaikka edelleen pyykkään, huushollaan, kokkaan ja muuten vaan huolehdin kaikesta ja kaiksita! Nyt riittää, että on läsnä, kuuntelee, sylittelee, halaa ja sanoo, että rakastan!


Nyt kun sitä omaa aikaa on enemmän, on tuntunut hyvältä, tehdä sitä mistä tykkää. Toisinaan hiljaisuus ja yksin kotona olo tekee niin hyvää! Ehtii pysähtymään ja kuuntelemaan itseään ja sitä, mitä mielessä milloinkin on. Ja parastahan on saada perhe jälleen päivän päätteeksi kotiin!


Suurin työ tässä kaikessa tapahtuu varmasti ihan omassa päässä ja pian ei huomaakaan, kuinka asiat ovat nykyisin eri tavalla kuin ennen. Ja juuri, kun saa taas päänsä järjestykseen, tulee taas uusia tuulia, jotka saavat jälleen pienen maailman nyrjähtämään sijoiltaan hetkeksi!

Hanna

PS. Siemennäkkärit ei liity tekstiin millään tavalla, mutta niillä aion teen kera herkutella ihan just!
Ohjeen tähän koukuttavaan herkkuun löydät TÄÄLTÄ, KLIK!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!