.

.

lauantai 13. lokakuuta 2018

Pienen vauvan kakku!!!

Aina joskus minulla on ilo ja kunnia saada tehdä kakkuja ihmisten tärkeisiin hetkiin!
Silloin on aina pientä jännitystä ilmassa, sillä niinä hetkinä toivoisi onnistuvansa täydellisesti ja täyttävänsä tilaajan odotukset ja kakku olisi juuri sellainen kuin on toivottu, ellei enemmänkin. Onhan kyse tilaajan elämän ikimuistoisista juhlista!

Tällä kertaa sain pynnön leipoa ihastuttavan vaaleanpunaisen kakun pienen tyttövauvan ensimmäisiin juhliin!


Vaalean pohjan täytteeksi valikoitui valkosuklaa- ja mansikkamusset ja koristeet olivat vauvan äidin toiveiden mukaiset. Sokerimassavauva on hankittu Confetista, mutta ruusunterälehtipesä, vauvan peitto, kukkaset, kirjaimet ja rusetti on minun käsialaa. 

Olipa ihana pitkästä aikaa näperrellä sokerimassan kanssa. 


Sokerimassavauva on aivan ylisöpö! En olisi ikimaailmassa osannut moista tehdä itse! 


Valkosuklaa- ja mansikkamousset

5 dl flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 levy Pandan valkosuklaata

n. 3 dl mansikkasurvosta
sokeria
vaniljasokeria
3 liivatelehteä
tilkka sitruunamehua (tai vettä) 

Mousset riittävät 4 munan kakkupohjan kahteen väliin, yhtä moussea yhteen väliin. Kakku kannattaa kasata kelmulla vuoratussa kakkuvuoassa, jotta se jähmettyy hyvin muotoonsa, eikä täyte valu! Käytä samaa vuokaa, jossa olet pohjan paistanut! Kakku kasataan ns. nurinpäin, eli se kumotaan tarjoiluvadille, kunhan täytteet on jähmettyneet. Kostukkeena käytin vanijasokerilla maustettua maitoa. Halkaise kakkupohja kolmeen osaan ja nosta ensimmäinen osa vuoan pohjalle halkaisupinta ylöspäin.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto. Sekoita massa tasaiseksi ja jaa se kahteen yhtä suureen osaan. 
Sekoita toiseen osaan sulatettu valkosuklaa sekä 1 tl vaniljasokeria. Kaada täyte vuokaan ja nosta keskimmäinen osa massan päälle ja painele varovasti niin, että täyte on tasaisesti pohjalevyjen välissä. Kostuta myös välikerros.
Sekoita toiseen osaan mansikkasurvos sekä sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan. Purista pehmeistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan nestetilkkaan. Kaada liemi ohuena nauhana mansikkamouseen kokoajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja nosta päälle viimeinen pohjalevy. Painele jälleen tasaiseksi, kostuta päällimmäinenkin kerros ja nosta kelmun reunat pohjan päälle niin, ettei kakku pääse kuivahtamaan. Anna kakun olla yön yli jääkaapissa. Kumoa kakku tarjoiluastialle ja koristele mielen mukaan. 
Olipas hankalasti selitetty ☺️


Oman työn oheen tilauskakkujen leipominen on joskus haasteellista sovittaa aikataulullisesti, mutta siitäkin huolimatta se on palkitsevaa ja mieluista puuhaa. Harrastuksena kakkujen leipominen on mukavaa ja vaihtelevaa tekemistä! Ja aina sitä oppii jotain uutta! 
Ja tyytyväinen asiakas on aina pääasia!

Leppoisaa lauantai-iltaa sinulle!!!
Ihana, kun olet siellä!

Hanna

4 kommenttia:

  1. Ihana kakku! 💕
    Kiitos mousse ohjeista!

    Mukavia lokakuun päiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Mousset oli kyllä omaan suuhun oikein herkullisia, joten kannattaa kokeilla!
      Aurinkoisia syyspäiviä sinulle!

      Poista
  2. Aivan ihastuttavan näköinen kakku!

    VastaaPoista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!