.

.

sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Pienenpientä lasikuvun alla

Mieheni on taiteellisesti ihan äärettömän lahjakas! Omien sävellysten ja sanoitusten lisäksi hän saa tunnistettavan sävelmän lähes mistä tahansa soittimesta ja soittaa sujuvasti useita!
Sivellin sekä kynät ovat myös harvinaisen hyvin taipuneet monenlaisiin töihin hänen kädessään.


Kaiken tämän lisäksi hän on innostunut tekemään miniatyyrihahmoja massoista, joiden nimiä en edes osaa kirjoittaa ja jotka pitää tilata tämän maan rajojen ulkopuolelta. Suurin osa näistä hahmoista on peikkojen ja sotureiden näköisiä. Onhan joukossa ollut muutamat ihan minunkin silmää hiveleviä merikapteeneja ja herrasmiehiä. Iso osa näistä on päätynyt kummipoikamme kokoelmiin ja ovat siellä
kuulemma tärkempiä pienen miehen aarteita!


Pyysin siipalta bambia ja kuusta itselleni lasikuvun alle lipaston päälle! Muutamaa päivää myöhemmin hahmot oli valmiina ja maalattuna. Bambin kaveriksi sain myös pienen pojan, joka laulaa yksinään joululauluja sekä niin puhuttelevan näköisen vanhan ja yksinäisen miehen, joka vaeltaa jouluisella kadulla lyhtypylvään valossa.
Näistä hahmoista tuli kyllä minun joulusuosikit heti kerrasta! 

   

Meillä meni tänään sivusuun odottamani pikkujoulut lapsen sairastumisen takia. Sitä pettymystä kompensoin tekemällä huomiseksi parit piparkakkutaikinat, koska piparipurkki ammottaa täällä jo tyhjyyttään ensimmäisten piparien hävittyä kummasti, vaikka kuvanottohetkellä alkuviikosta niitä näkyi vielä olevan melkein puoli purkkia jäljellä.


Lipaston laatikon nuppeihin nostin  jälleen myös joulusukat, joihin sujahtaa vuoroaamuina
lapsille pikkuruisia jouluisia yllätyksiä. Isommat ei kuulemma tarvitse enää ihan yhtä montaa yllätystä kuin pienemmät, mutta jotain kivaa kuitenkin.
Pienet yllätykset ja joulukalenterit helpottavat huomattavasti aamuheräämisiä ainakin kuopuksen kohdalla!

Tänään lämmitetään tämän joulukuun ensimmäiset glögit ja saatetaanpa herkutella pienesti
juustoilla, kunhan saadaan ainakin pienimmät nukkumaan. Jos teinien nukkumaan menoa odottaa, niin huomenna aamuvuoroon menevä ei kyllä jaksa aamulla nousta ennen kukonlaulua. 

Toivottelen sinulle juhlavaa Suomi 100- juhlaviikkoa!
Kiva, että jaksat täällä vierailla!

Hanna

5 kommenttia:

 1. Voi kertakaikkiaan miten upeita miniatyyritaideteoksia! Ihanaa itsenäisyysjuhlaviikkoa myös teidän perheelle ja rauhallista joulunaikaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna! Kerron taiteilijalle terveiset! Välit ja lämpimät joulunodotukset sinne teille!

   Poista
 2. Kerta kaikkiaan ihastuttavia figuureja❣️ Sun mies on kyllä monilahjakkuus! Hyvästä illasta jäitte puuttumaan vain te..��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, Elisa! Toiset tekee mitä osaa ja toiset mitä haluaa 😁! Kyllä todella harmittaa, kun jäätiin juhlista paitsi. Ehkä ensi kerralla!

   Poista
 3. SEHR schöne STIMMUNG

  wünsche noch eine schöne WEIHANCHTSZEIT
  bis bald de BIRGIT

  VastaaPoista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!