.

.

maanantai 23. heinäkuuta 2018

Kesän helpoin herkku!

Heipat täältä! Kyllä täällä hengissä ollaan, mutta koneelle ei tahdo ennättää millään, kun on näin kauniit ilmat! Ennen töitä tai töiden jälkeen on ihan pakko päästä ulos nauttimaan näistä upeista ilmoista! Yhtä jos toista kivaa ollaan puuhailtu ja pikkureissuja tehty vapaapäivinä.


Talviturkin heitin Pohjanlahteen jo muutama viikko sitten minireissulla Raumalla. Merivesi oli kyllä melko jäätävän kylmää, mutta olosuhteiden pakosta ja yleisestä painostuksesta pulahdin mereen, ainakin kolme kertaa. Sen jälkeen järvivedet ovat tuntuneet kyllä erityisen lämpimiltä ja uitua on tullut lähes päivittäin. 


Meiltä rantaan on vajaa kilometrin matka ja ranta on ollut täynnä ihmisiä, vauvasta vaariin. Aina on silti löytynyt viltille paikka. Kuopuskin oppi uimisen jalon taidon tässä muutama päivä sitten ja sitä onkin kovasti harjoitellut. Nämä hetket on kesän parhautta!!!


Viime viikolla muutamana päivänä ja myös tänään olen viettänyt nimipäiviäni ja sen kunniaksi tein ehkä maailman helpoimman kakun! Näillä helteillä kun ei mielellään uunia tekisi mieli lämmittää, mutta silti teki mieli kakku juhlan kunniaksi leipoa. Löysin Valion sivuilta kivan kakun, joka syntyy tuossa tuokiossa paistinpannulla, usko tai älä!

MÖKKIKAKKU

Pohja:
3 dl kaurahiutaleita
100 g voita
3/4 dl sokeria


Täyte:
150 g Creme fraichea
140 g valkosuklaata
400 g vaniljarahkaa

Pinnalle:
tuoreita marjoja


Vuoraa irtopohjavuoan pohja (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Voit tehdä kakun myös tavalliseen piirakkavuokaan.
Paahda pannulla kaurahiutaleet, puolet voista sekä sokeri. Kun hiutaleet on saanut hiukan väriä, lisää loppu voi ja anna sen sulaa. Painele valmis seos vuoan pohjalle. Pyyhkäise pannu puhtaaksi talouspaperilla. 
Laita pannulle Creme fraiche ja valkosuklaa. Lämmitä seosta niin, että suklaa sulaa. Nosta pannu liedeltä ja lisää joukkoon rahka. Sekoita tasaiseksi ja kaada täyte vuokaan. Anna kakun jähmettyä vähintään 2 tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta, asettele tarjoilulautaselle ja koristele marjoilla!


Mökistä meillä on vain haave, mutta hyvälle 
tämä mökkikakku maistui myös paviljongissa!

Lämmintä ja aurinkoista alkavaa viikkoa! Nautitaan näistä ihanista päivistä, sillä pian on taas syksyn tuulet ja viimat täällä!

Hanna

2 kommenttia:

  1. Sattumalta löysin blogisi, ja tämän helpon reseptin. Appivanhemmat tulossa viikonloppuna kylään ja on kuuleman keliakiaa ja laktoosi-intoleranssia ja fodmappia sun muita rajoitteita. Tätä reseptia muokkaamalla jälkiruoka on pelastettu. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva, että löysit tänne! Kakku on kyllä hirmu helppo ja hyvä ja sit tuunasmalla sopii monenlaiseen ruokavalioon! Iloa päivääsi!

      Poista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!