.

.

torstai 26. heinäkuuta 2018

Frillamekko

Yövuorojen jälkeen on tässä vietetty kovin hidasta ja levollista eloa, sillä joskus nuo yövuorot tuntuvat vievän naisesta kaikki mehut. Toisaalta uni öiden välissä oli tällä kertaa hiukan katkonainen ja toisen yön jälkeen jopa melko olematonta. Toisaalta lasten kesälomat verottavat nukkumista ja toisaalta taas tämä lämpö, sillä yläkertaan en millään viitsi edes yrittää, sillä siellä on luultavasti mahdoton nukkua, vaikka siellä saisi nukkua äänien kuulumattomissa. Niinpä olen keskittynyt keräilemään voimia ja palaamaan jälleen normaaliin rytmiin, ennen kuin se taas kiepsahtaa kuperkeikkaa seuraavien yövuorojen myötä. 
Toisaalta taas valoisina kesäöinä on jotenkin helpompi valvoa kuin talven ainaisessa pimeydessä, joten tiedä sitten mikä tässä olisi parasta!


Jo aikaisin keväällä ompelin kuopukselle frillamekon, jota hän käytti alkuun muutaman kerran ja vähän kuin unohti mekon kaappiin. Nyt mekko on löytynyt uudelleen ja sehän onkin kuin tehty tähän kesään! 


Mekon kankaan kuvio sopii sirolle ja höyhenen hentoiselle tytölle täydellisesti! Kangas on jälleen TÄÄLTÄ hankittu. Kuten olen aiemminkin sanonut, tuon kangaskaupan valikoima on ihan päätä huimaava. Valinnanvaikeus iskee joka kerta, vaikka olisi etukäteen jo päättänyt, minkä kankaan aikoo hankkia.


Heinäseipäät täydentävät mummolan idyllistä maisemaa ja antavat ihanan miljöön kuvauksille!
Kumpuilevat pellot, rivissä seisovat heinäseipäät, vanha ja harmaan riihi sekä kirkkaana kimmeltävä järvi ovat sieluni maisemat ja täällä jos missä sielu ja mieli todella lepää.


Kaavaa ei tähän mekkoon ollut, vaan sopivasta puserosta mallasin mekko-osan ja netistä löytyneillä vinkeillä tein frillahelman. Hiukan helman tekeminen jännitti, sillä en aiemmin ole tehnyt mitään vastaavaa.
Nautin niin siitä, että saan tehdä käsilläni kaikenlaista, yrittää, erehtyä ja oppia kantapään kautta uusia juttuja. Ompelemisellekin olisi niin kiva antaa enemmän aikaa. Ehkä syksyn tullen ennättää siihenkin keskittymään, kun ulkona ei niin enää viihdy tuulessa ja tuiskussa.


Taidankin tästä lähteä hetkeksi sohvannurkkaan virkkaamaan ennen iltauinnille lähtöä.

Leppoisaa torstaita sinulle!

Hanna


4 kommenttia:

 1. Ihana mekko, suloinen käyttäjä ja aivan mahtavan näköinen paikka 😍 Heinäseipätä näkee nykyään niin harvoin, että oikein harmittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika! Heinäpeltonäkymät on aina niin upeita ja saa sydämen sykähtämään ylimääräisiä sykäyksiä! Ihanaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Voi kiitos Maiccu! Ei muuta kun ompelupuuhiin!!!

   Poista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!