.

.

keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Sormet mullassa!

Kevät ja aurinko saa ihmisen kaipaamaan puhtautta ja raikkautta ympärilleen. Kaappeja on jo vähän käyty lävitse laittaen kiertoon ja hävitykseen turhaa tavaraa ja vaatetta, mutta vielä olisi lisääkin läpikäytävää ennen kuin kaikki kaapit on katsottu perin pohjin. Myös varaston siivoaminen houkuttelee kummasti, mutta sitä ennen pitäisi lumien alta paljastua peräkärry, jolla ylimääräiset voisi kiikuttaa kaatopaikalle.

Ikkunoista sain puhtaaksi eilen lähestulkoon puolet. Siitepölykausi on vasta tulossa ja järkevintähän olisi ollut pestä ikkunat vasta sen jälkeen, mutta meidän lasit näytti jo siltä, että ne olikin aika jo tulla pestyiksi. Vaikka kuopus olikin sitä mieltä, että näkeehän niistä vielä...


 Kevätistutuksista kerroinkin jo jokin aika sitten. Niille kuuluu muuten hyvää paitsi, että tomaatintaimet joutuivat biojätteisiin, sillä en ehtinyt niitä ajallaan koulimaan ja ne luupahtivat tilan puutteeseen. Mustasilmäsusannat sen sijaan ovat oikein voimissaan ja kasvavat ihan hurjaa päivävauhtia. Eilen latvoin ne. Latvomista jännitin ihan todella, tai siis sitä loukkaantuuko taimet siitä kovin. Yhdellä taimella ensin kokeilin ja kyllä sieltä alkoi kuin alkoikin uutta versoa kasvamaan. Niinpä uskalsin latvoa loputkin.
 Reilu viikko sitten laitoin multaan myös Tuoksuherneen siemenet. Eilen ensimmäiset taimet nostivat päätään ja nyt niitä pilkistää mullasta jo yhdeksän. Sitä en tiedä mihin ihmeeseen saan kaikki nämä taimet mahtumaan, kun tulee aika koulia myös Tuoksuherneet. 


Olen niin ihastunut köynnöskasveihin. Luulen, että meidän pihalta löytyy ensi kesänä yksi jos toinenkin köynnös. Pari köynnöskehikkoa hankin jo valmiiksi odottamaan. 


Pelargoniat ovat myös viihtyneet ikkunalla ja uusia varsia ja lehtiä puskee aina vain enemmän ja enemmän.
Niiden kaveriksi suureen ruukkuun olisi haaveissa jokin roikkuva, valkoinen kesäkukka. Vielä on tosin mietinnässä, mikä se voisi olla. Vinkkejä otetaan vastaan!!!

Ihmeiden aikaa siis tämä kevät on ja niin nautittavaa!!!

Hanna

4 kommenttia:

 1. Samanlaisia puuhia täälläkin, ihanaa että on valoa ja lämpöä jotta taimet lähtevät kunnolla kasvamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valon lisäännyttyä taimet kyllä kasvaa vauhdilla. Nyt täällä mietitään taimien latvomista. Siinä vasta jännä puuha on!

   Poista
 2. Hienosti kasvaneita taimia. Samoissa puuhissa itse ollut ja yllätti tuo miten hyvin mustasilmät ovat itselläkin kasvaneet.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!