.

.

perjantai 2. maaliskuuta 2018

Amerikkalaiset pannukakut loman loppuhuipennuksena

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin käy myös tälle minun talvilomalle, joka päättyy tänään.
Huomenna iltavuoro kutsuu ja sitä myöten arki taas alkaa, tosin loppu perhe jatkaa vielä lomailujaan viikonlopun ja muutamat sen ylikin. 


Tällainen kotiloma on tehnyt oikein hyvää. Mukavaa puuhastelua kotona ja lähiympäristössä ja tietenkin tarpeeksi lepoa, niin että akkuja on taas ladattu ja jaksaa taas töitä painaa ja kevättä odottaa.


Koko viikon on ollut aivan ihanat ilmat ja auringon voimaannuttavasta valosta ollaan saatu nauttia joka päivä! Joka päivälle mukavaa ulkoilua on riittänyt ja raittiista ilmasta on saanut nauttia täysin rinnoin. Tänään Jyväsjärven jäällä tuli luistellessa ihan lämmin, kun mittarikin näytti enää vain -3° ja aurinko paistoi jo melko lämpimästi. 


Oman lomani loppuhuipennukseksi paistoin tänään amerikkalaisia pannukakkuja ja me pidettiin pienet kestit! Kuopus kävi kutsumassa naapurista kaverinsa myös kesteille mukaan.
Amerikkalaiset pannukakut ovat koko perheen herkkua, jota ei kyllä kovin usein tule paistettua. Aikaa paistamiseen menee melko kauan, kun niitä miedolla lämmöllä paistelee, mutta ovat kyllä joka hetken arvoisia. Tein jälleen kahta laatua, gluteenittomia sekä tavallisia. Sama ohje käy molempiin, kunhan vain käyttää sopivia jauhoja ja molemmat maistuvat melko samalta, eli hirmuisen herkullisilta!


Amerikkalaiset pannukakut
(gluteeniton)
n. 10 kpl

2 dl gluteenitonta jauhoseosta (sunnuntai) tai vehnäjauhoja
3 tl sokeria
1/2 tl suolaa
3/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 muna
2,5 dl maustamatonta jogurttia
loraus öljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita keskenään jogurtti, muna sekä öljy ja lisää kuivien aineiden joukkoon sekoittaen samalla tasaiseksi. Anna taikinan turvota hetki. Taikinan kuuluu olla melko paksua, mutta jos se tuntuu liian jämäkältä, voit lorauttaa siihen hiukan lisää jogurttia. Paista paistinpannulla miedolla lämmöllä paksuhkoja lettuja. Tarjoile lämpimänä vaahterasiirapin, kermavaahdon sekä pensasmustikoiden kanssa.  


Tässä loman aikana käännettiin kalenterista maaliskuu esiin ja näin alkoi kevään ensimmäinen kuukausi. Keväässä parasta taitaa olla valon ja lämmön lisääntyminen, lumien sulaminen sekä kutkuttava kesän odotus! 
Tälle keväälle ensimmäiset tintin viserrykset on jo kuultu ja voi miten ihanalta ne jälleen kuulostikaan! Vanha kunnon lupaus "maaliskuu maata näyttää" kuulostaa oikein lupaavalta, huolimatta siitä, että pihassa on melkein metrinen hanki!

Ihanaa kevään ensimmäistä viikonloppua sinulle!
Kiva, että olet juuri siinä!

Hanna

2 kommenttia:

  1. Herkulliselta näyttää, pitää ottaa ohje talteen ja huomisaamuna paistella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näillä pannukakuilla onkin ihan aloittaa lauantaipäivä! Kivaa viikonloppua sinulle Maiccu!

      Poista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!