.

.

tiistai 13. maaliskuuta 2018

Kevät jo mielessä!

Kun räntää on satanut pari päivää putkeen ei ihan kamalasti vielä keväältä tunnu. Kun aamulla yövuoron jälkeen astuin ulos, oli ilmassa kuitenkin jo kevään tuoksu, vaikka lunta on enemmän kuin pitkään aikaan yhteensä. 


Kelistä huolimatta mieli on jo pitkällä keväässä ja erilaiset istutus- ja puutarhajutut jo kovastikin ajatuksissa. Talven yli selvisi kaksi viime vuotista Belargoniaa ja niistä ole saanut jaettua pistokkaita useampiin ruukkuihin, jotka nyt näyttävät oikein terhakoilta ja hyvinvoivilta.
Ihan tässä sisällä talvehtinut belargonia teki jo helmikuussa ensimmäiset kukatkin, mikä oli erittäin iloinen yllätys. Varastossa talvea viettäneet lajitoverit taas eivät jaksaneet kevääseen saakka, vaikka joulun aikaan näytti siltä, että ne selviävät. Jälkiviisaana voisi sanoa, että olisi pitänyt tuoda ne sisälle jo silloin ja aloittaa varovainen kastelu. Iloitsen kuitenkin näistä, mitkä selvisivät ja jos kaikki ne kasvavat aikuisiksi, on niitäkin ihan riittävästi.


Ensimmäiset kesäkukkien siemenet on täällä myös upotettu jo multaan. Tällä kertaa kokeillaan
miten saadaan Mustasilmäsusannat itämään ja hiukan myöhemmin laitetaan vielä ainakin tuoksuhernettä kasvamaan. Pikaisesti pitäisi myös päättä, kasvatanko valkoisia orvokkeja itse, vai ostanko ne keväällä puutarhalta. 


Lisäksi päätin kokeilla laittaa kirsikkatomaattia kokeeksi multaan. 
Viipaloin kirsikkatomaatin ja laitoin viipaleet viime viikolla taimimultaan kannelliseen kirsikkatomaattirasiaan ja toivoin parasta. Eilen ei näkynyt vielä mitään eloa "minikasvihuoneessa", mutta tänään sieltä pilkisti jo vajaan sentin mittainen pikkuruinen taimi. Melko hyvät olosuhteet näyttäisi tuossa kasvihuoneessa olevan, sillä rasian pohjassa on reikiä, joista vesi imeytyy multaan ja samoin kannessa, joista pääsee ilmaa rasiaan. Kansi pitää kuitenkin mullan hyvin kosteana.
Nämä viljelmät on minulla etelän puoleisella ikkunalla kodinhoitohuoneessa, jossa on hiukan lämpimämpi ja kosteampi huoneilma kuin muualla talossa. 


Istutuslaatikoiden kohtalo on tällä tontilla vaakalaudalla ja mietinnässä onkin nyt se, että saavatko ne jatkoaikaa vai laitetaanko ne maan tasalle. Toisaalta olisi kiva istuttaa porkkanaa, salaatti, ruohosipulia sekä hernettä ja odottaa myös mansikkasatoa, mutta kokemukset muutaman viime vuoden ajalta puoltaisi niiden hyvästelemistä. Täällä meillä kun kirotut jänikset ovat turhan aktiivisia vierailemaan laatikoilla ja lisäksi viimekesäisen kurjan sään vuoksi mansikkasatokin jäi kovin onnettomaksi.
Laatikoiden tilalle voisi ajatella vaikka pionipenkkiä 😀.
Saapa nähdä kumpi näistä vie voiton loppujen lopuksi.


Kahta viimeistä kuvaa menneiltä vuosilta kun katsoo, ajatus laatikoiden jatkoajasta tuntuu
kyllä aika houkuttelevalta... Olen valtavan huono päättämään ylipäänsä mistään, joten voi olla, että tarvitsen perheen apua tämän päätöksen tekemiseen.

Näköjään tästä aiheesta voisi kirjoitella vaikka kuinka paljon, mutta jätänpä
jotain toiseen kertaan. Hienoa, jos jaksoit lukea tänne saakka!!!

Hanna

4 kommenttia:

 1. Hyvä idea istuttaa kirsikkatomaattirasiaan, menee kokeiluun.Kivaa viikon jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemenet itivät näissä kasvihuoneissa ennätysnopeasti, kannattaa siis kokeilla. Kohta joudun jo koulimaan ensimmäisiä. Kivaa lauantai-iltaa sinulle Maiccu!

   Poista
 2. Täälläkin on todella kova keväänkaipuu ♥ Niin odotan jo aikaa kun lumet häviävät ja näkee kuinka luonto alkaa heräämään talvihorroksestaan, saa terassin käyttöön ja ostamaan kesäkukkasia.. oijoi, kuinka mieli siellä siintääkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on vaan niin ihanaa aikaa. Muutamana päivänä täällä on jo kuultu titityytä ja muita pikkulinnun viserryksiä! Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!