.

.

tiistai 27. helmikuuta 2018

Kurkistus juhlapöytään

Eilen saatiin juhlistaa meidän 15-vuotiasta sankaria perhepiirissä vietettyjen kekkereiden merkeissä!
Kuten aina, kyselen sankarilta tai sankarittarelta toiveita tarjottaviin. Tällä kertaa pojan toiveen oli ainoastaan Macaron-leivokset sekä suolaisena kolmioleivät. Loput tarjottavat sain pähkäillä ihan itse. 

Olen kuitenkin tunnetusti huono valitsemaan useasta vaihtoehdosta ja tekemään päätöstä suuntaan tai toiseen. Siksi tälläkin kertaa oli vaikea miettiä, mitä juhlapöytään leipoisin. Nettiä selaamalla päädyin loppujen lopuksi kokeilemaan uunissa paistettuja donitseja,  täytekakkua puolukka- ja kinuskitäytteellä sekä Key lime pieta vanhalla omalla ohjeella.


Ohjeen uunissa paistettaviin donitseihin löysin netistä ja tein siis gluteenittomia sekä tavallisia donitseja. Kaikkiin tein samanlaisen kuorrutteen Candy Meltseistä ja koristeeksi strösseleitä kullan sekä mustan sävyissä. Pinottuna kerrosvadille donitsit olivat kyllä kovin herkullisen näköisiä, eikä maussakaan mitään vikaa ollut.
Kerrosvadilla ylimmällä tasolla oli tarjolla gluteenittomat donitsit!


Key Lime Pie on yksi omista juustokakkusuosikeistani, vaikkei siinä varsinaisesti juustoa olekaan.
Ihanan helppo ja nopea se on tehdä ja maku on makean raikas! Koristeeksi paistoin marenkeja ja ripottelin niiden kaveriksi pensasmustikoita sekä puutarhavadelmia. Marjat toivat myös kivaa raikkautta tähän kakkuun!
Ohje tähän kakkuun on blogistani täältä, mutta hiukan suurensin ohjetta, jotta sain kakusta hiukan suuremman sekä vaihdoin keksit erilaisiin kuin alkuperäisessä ohjeessa.  Tämän kakun tein myös gluteenittomana.


Macaronsit kuuluvat 15-vuotiaan suosikkeihin, joten niitä on aina tarjolla, jos poika saa itse päättää.
Tällä kertaa tein jälleen vihreitä, joissa oli minttusuklaatäyte sekä uutena kokeiluna mustia, joissa oli täytteenä salmiakkisuklaatäyte. Salmiakkisuklaatäyte oli oikein herkullinen ja sitä teen varmasti myös joskus uudestaan.  Kooltaan nämä Macaronsit olivat aiempaa pienempiä. Ainuttakaan näistä ei jäänyt jäljelle, kuten arvata saattaa.


Täytekakun väliin tein puolukka- ja kinuskitäytteet, jotka olivat ihan ok-makuisia. Kakku oli kuitenkin hivenen kuivahko omaan makuuni, mutta siitä saan syyttää vain ja ainoastaan itseäni.
Eikä päällinenkään ollut aivan sitä, mitä etukäteen ajattelin, mutta hyvin tuntui tämäkin vieraille maistuvan. Harjoituksena voi tämän kakun ottaa, sillä ensimmäistä kertaa tein Ganachen valkosuklaasta ja sen värjäsin pastavärillä. Valumista tuli kyllä oikein kauniit!


Makeat tarjottavat asettelin tällä kertaa olohuoneen lipaston päälle. Aika kivaltahan ne siinä näyttivät, 
eikä keittiössä ollut ihan niin kovaa trafiikkia. Suolaisena oli tarjolla kolmioleipiä sekä dipattavia kasviksia. Hivenen sain siipalta ja nuoremmalta pojalta kummeksuvia katseita, kun tarjolla ei ollut lainkaan sipsiä ja karkkia. Näin siksi, että sankari itse on karkki- ja sipsilakossa!


Juhlat on aina kivoja ja on niin mukavaa, kun on talo täynnä vieraita! Nautin juhlien järjestelystä ja niihin leipomisesta! Erityisen mukavaa oli, kun veljeni perhe jäi vielä yökylään ja maailmaa parannettiin myöhään yöhön saakka. 

Hivenen keveimmissä merkeissä jatketaan tätä loma viikkoa pakkasten 
paukkuessa ja auringon paistaessa!

Hanna

4 kommenttia:

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!