.

.

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Suklaakakku

Miia kyseli tän suklaakakun ohjetta! On se jossain postauksessa, mutta en nyt yhtäkkiä löytänyt sitä.
Laitan tässä siis ohjetta tulemaan!
Kakku on tosi nopsa ja helppo tehdä, kuten lähestulkoon kaikki mun
leivonnaiset. Oon ite tehnyt tän aina gluteenittomana, mutta ohje
on alunperin ihan normisti vehnäjauhoilla tehtävä!


SUKLAAKAKKU

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1 dl sokerilla maustettua vahvaa kahvia

Täyte ja kuorrutus:
1 taloussuklaalevy
200g tuorejuustoa (maustamaton)
4 dl kermaa
3 tl vaniljasokeria

Vatkaa pohjaan varten munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet
ja lisää muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
Paista voidellussa ja korppujauhotetussa (huomio gluteeniton) vuuassa 
175 asteessa 30-40 minuuttia.
Jäähdytä pohja hyvin. Jos teet gluteenittoman pohjan, parhaiten saat
sen leikattua osiin, kun pohja on saanut olla yön yli 
jäääkaapissa.

Vaahdota täytettä varten kerma. Sulata suklaa ja anna sen hetken jäähtyä.
Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan, kostuta kahvilla ja laita
täytettä n. 2cm molempiin väleihin ja loput mielesi
mukaan kakun päälle joko pursottaen tai ihan vaan levittäen.
Kakku saisi mieluiten maustua yön yli kylmässä, jotta
se ehtii kostua kunnolla.

Hanna

2 kommenttia:

  1. Voi miten ihana kakku, täytyy kokeilla! Koristelua en kyllä noin hienosti osaa tehdä, mutta yritän parhaani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä todella hyvää! Kannattaa kokeilla ;)!

      Poista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!