.

.

torstai 25. huhtikuuta 2013

Myslileipää

Viime kerrasta innostuneena päätin tänään kokeilla
mun suurinta herkkua, myslileipää!

Aikalailla summamutikassa aineita kuppiin kaatelin ja silleenhän siitä
leivästä yleensä kaikkein parasta tulee!


Myslileipä

5 dl vettä
2 rkl suolaa
iso loraus siirappia
1 pss kuivahiivaa
n. 2 dl mysliä
1 dl rusinoita
sopivasti (ehkä 5-7 dl) vehnäjauhoja
(Aineiden määrät on vähän sinnepäin)

Näistä aineista sekoittaen, kohottaen, leipoen, kohottaen ja
paistaen tulee mahottoman hyvä leipä.
Paistoin 200 asteessa eka 10-15 minuuttia ja sit vielä noin 50 minsaa
150 asteessa.


Myslissä oli joukossa kuivattua mansikkaa ja jogurttirusinoita, jotka
yritin noukkia pois, mutta kyllä niitä sinne taikinaan joitakin joutui. Eikä kyllä 
haitannut yhtään.


Jaoin taikinan puoliksi ja leivoin kaksi leipää. Vaihtoehtoisesti vois
tehä kolme vähän pienempää. Ihan makuasia, ihan miten kukaki tykkää!


Viillot vielä pintaan ennen paistamista antaa vähän luonnetta ulkoseen
hapitukseen ;)!


Hyvän tuomion tämäkin leipä sai! 

Ehkä ensi postaus koskee jo jotain muuta kun leipomuksia, tai mistäs
sitä tietää???

Hanna

4 kommenttia:

  1. Nam. Täytyypäs joskus testiä ;)

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä herkulliselta...kokeilen:)

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä leipää. Tässä sinulle pieni tunnustus blogissani.


    http://piparkakkutalossa.blogspot.fi/2013/04/tunnustus-aurinkosalista.html?showComment=1367161027984#c2300985025306371937

    VastaaPoista
  4. Kiitos tunnustuksesta! Yritän saada sen eteenpäin tässäpiakkoin;)!

    VastaaPoista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!