.

.

torstai 8. maaliskuuta 2018

Naistenpäivänä!

Naistenpäivän kunniaksi me tämän perheen naiset saatiin nousta siipan kattamalle 
aamiaiselle valmiiseen pöytään! Pitkän kaavan mukaan nautittu aamiainen ja monta kuppia kahvia, voisiko aamu ja naistenpäivä enää paremmin alkaa?


Minulla oli tänään onni muutenkin myöten, kun ihana ystävän piipahti meillä päiväkahvilla
ohikulkumatkalla! Näitä tapaamisia ei pitkän matkan vuoksi turhan usein ole ja siksikin
oli ihana nähdä ystävää pitkästä aikaa! Liian äkkiä se aika vaan rientää, kun kuulumisia on vaihdettavaksi niin kovin paljon! Kunpa voisi ja ehtisi tavata ystäviä useammin...


Porkkanakakkua teki mieli leipoa pitkästä aikaa ja nythän oli hyvä syykin leipoa. 
Törmäsin netissä maailman parhaaseen porkkanakakkureseptiin ja sitä piti ehdottomasti kokeilla.
Tämä kakku oli kyllä nimensä veroinen, tarpeeksi kostea ja mehevä ja kuorrutuskin oikein maukas ja makea!
Ohje on anniuunissa-blogista, mutta tässä siitä lähinnä itselle muistiin oma versio.


Maailman paras porkkanakakku
(gluteeniton)

pohja:

3 dl tummaa ruokokidesokeria
2 munaa
3 dl rypsiöljyä
4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl ruokasoodaa
1 tö leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl suolaa
0,5 tl vaniljasokeria
300 g porkkanaraastetta

kuorrutus:

100g margariinia
6 dl tomusokeria
250 g maustamatonta tuorejuustoa

Vatkaa kevyesti keskenään sokerit, munat ja öljy. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne munaseokseen kolmessa erässä siivilän läpi hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi hienoksi raasteeksi raastettu porkkana ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja gluteenittomilla korppujauhoilla jauhotettuun kakku vuokaan (Ø 24 cm). Kaada taikina vuokaan ja paista 160 °C n. 45-60 min. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla. Anna kakun hetki jäähtyä vuoassa ja kumoa. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä, vaikka seuraavaan päivään.
Halkaise pohja kolmeen osaan.
Valmista täyte. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini sekä tomusokeri huolellisesti. Lisää jääkaappikylmä tuorejuusto ja vatkaa kuohkeaksi ja vaaleaksi. Varo kuitenkin, ettei kuorrute juoksetu.
Täytä kakku kuorrutteella ja jätä sitä myös kakun päälle levitettäväksi. Ripottele pinnalle mantelirouhetta.


Tätä reseptiä kannattaa kyllä kokeilla!

Tein myös pitkästä aikaa tomaatti-mozzarellapiirakan, tällä kertaa tein sen gluteenittomana.
Ohje on Kinuskikissan sivuilta, vaihdoin siihen vain jauhot gluteenittomiksi. Tämä ohje on muuten myös munaton! Gluteenittomana tämä piirakka onnistui ihan hyvin, tosi hiukan mureneva pohjasta.
Maku on kuitenkin herkullinen ja pinnalle tuleva basilika-öljy tuoksuu taivaalliselle.


Iltapäivän auringon valossa tämä piirakka näyttää yhtä herkulliselta kuin maistuukin!

HILLAK EI ISI ÄITI

⬆⬆⬆
Kuopuksen terveiset teille!!!

Naistenpäivän iltaan toivon sinulle onnenhetkiä ja iloa!
Olet tärkeä!
Olet ihana!
Olet aarre!

Hanna

2 kommenttia:

  1. Herkullisia leipomuksia ♥ Porkkanakakku on mun lempparia, täytyy laittaa ohje talteen!
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiccu! Tämä porkkanakakku oli kyllä erittäin hyvää ja oikeastaan vain parani vanhetessaan, niin pitkään kuin sitä riitti.

      Poista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!