Aamu valkeni kirkkaana ja kylmänä näillä leveyksillä!
Aurinkoakin on ihan kivasti nähty viime päivinä ja se antaa ihanan lupauksen
keväästä, vaikka vielä ollaankin ihan sydäntalvessa.
Hyvin ja pitkään nukutun yön jälkeen maanantaita sai aloitella ihanasti
kaikessa rauhassa kotosalla. Näitä vuorotyön ihania puolia on se, että vaikka on maanantai,
voi päivän viettää leppoisissa merkeissä kotona ja lähteä vasta yöksi töihin.
Vapaata ovat viettäneet myös mies sekä kuopus, joten hitaan aamun jälkeen päästiin yhdessä
lähimetsään vaeltelemaan valmiita polkuja pitkin!
Pakkanen kipristeli varpaissa ja poskipäissä ja aurinko teki hangista
timanttisen kimmeltävät! Upea päivä!!!
Silmiini osui herkullinen sämpyläohje täällä. Tänään pakkaspäivän lounaaksi
valmistin juustoisen kasvisosekeiton ja siihen kyytipojaksi nämä voisämpylät!
Voin sanoa, että ei näitä turhaan kutsuta "mielettömän hyviksi sämpylöiksi"!
Voisämpylät
4 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
25 g sulatettua voita
n. 9 dl vehnäjauhoja
voiteluun:
voisulaa
Sekoita kuivahiiva ja sokeri kädenlämpöiseen veteen ja anna seoksen seistä huoneenlämmössä kunnes se kuohahtaa (n.10-15 min). Lisää suola. Sekoita joukkoon n. 8 dl vehnäjauhoja ja vaivaa muutama minuutti. Lisää voi ja jauhoja sen verran, että taikina irtoaa kulhon reunoista ja käsistä.
Kohota taikinaa n. 30 minuuttia liinan alla.
Leivo taikinasta 12 pyöreää sämpylää. Voitele vuoka (n. 22 x 30 cm). Nosta sämpylät
vuokaan, peitä liinalla ja anna kohota.
Voitele kohonneet sämpylät voisulalla ja paista 225 °C n. 15 minuuttia.
Tarjoile lämpimänä!
Jos olet yhtä hätäinen kuin minä, voit kohottaa taikinaa nopsammin laittamalla
taikinakulho tiskialtaaseen lämpimään veteen, näin kohotusaika lähes puolittuu...
Tätä leipää meillä leivotaan aivan varmasti uudelleen, etenkin silloin, kun
kaupan leivät maistuvat kaikki samalta, eikä oikein mitään niistä tee mieli!
Tämän leivän aineksia löytyy kaapista aina, joten siksikin ohje on hyvä laittaa talteen!
Keitto valmistuu yksinkertaisesti ihan vaan perunasta, porkkanasta ja sipulista.
Summamutikassa niitä nakkelen kattilaan, keitän kypsäksi vedessä, jossa on loraus lihafondia.
Samettisen sileäksi keiton surautan sauvasekoittimella ja lopun kruunaa suola, pippurisekoitus sekä
Koskenlaskija sulatejuusto!
Kuuman keiton päälle ripottelin raejuustoa ja leivälle sipaisin margariinia ja voi
miten tämä yhdistelmä voikaan olla niin herkullinen!
Pikkupikku päikkärit on nyt paikallaan, jotta jaksaa taas reippaana
yönsä valvoa! Evääksi pakkaan kuitenkin itsetehtyä leipää ja hedelmiä!!!
Eiköhän niillä jaksa!
Aurinkoisia talvipäiviä sinulle!!!
♡
Hanna
Herkullisen näköisiä ovat.
VastaaPoistaPitääpä joskus kokeilla tuolla ohjeella.
Tuoreet sämpylät ovat niin hyviä. Keitto ruoan kanssa juuri passeleita.
Mukavaa viikkoa sinulle! :)
Kiitos Sari! Tuoreet sämpylät maistuu, vaikka ei olisi nälkäkään!
PoistaNaminami, kyllä näyttääkin herkulliselta. 😚
VastaaPoistaLapset toivoi näitä hetimiten uudestaan, joten luultavasti on pian pakko leipoa lisää. Ensimmäinen satsi on jo syöty!
PoistaTuo ohje pääsee taatusti kokeiluun, nami 😋
VastaaPoistakannattaa ehdottomasti kokeilla. Meillä näistä tuli heti lasren suosikki!
Poista