.

.

sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Kaikilla aisteilla

Kulunut viikko on ollut kuin lomalla olisi ollut, sillä olen reilun viikon aikana tehnyt vain kaksi yövuoroa ja muuten vietellyt vapaita. Yövuorojahan "ei lasketa", kun kerran päivät saa olla kotona ja lepäilyn lomassa voi touhuilla kaikkea pientä kivaa oman jaksamisen ja inspiraation mukaan. Itse joudun itseäni monesti hillitä, sillä intoa ja touhua olisi vähän liiaksikin juuri yövuorojen aikaan, mutta pitäisi osata säästellä voimia myös yötyöhön.

Kun on ollut paljon vapaata, olen pikkuhiljaa touhuillut joulua. Koska olen tämän joulun vapaalla, ei ennen joulua ole enää kuin kuusi vapaata, joten on aihettakin saada asioita yliviivattua to do-listalta. Aika hyvään joulufiilikseen täällä ollaankin päästy ja joulutunnelmaa on saanut aistia jo kaikilla aisteilla.

Porkkanalaatikkoa varten tehdystä riisipuurosta jäi sopivasti yli, joten kokeilin itse tehtyjä karjalanpiirakoita! Niistä tuli hirmu hyviä, eivätkä ne ehtineet pakkaseen saakka.

Pikku pakkasta ja luminen maisema oli jo kertaalleen puolen viikon tienoilla ja silloin oli vietävä petivaatteita ulos tuulettumaan ja raikastumaan. Miten hyvältä pikku pakkanen tuntuikaan iholla ja voi miten raikkaalta tuntuivatkaan peitot ja tyynyt, kun illalla kömpi väsyneenä puhtaisiin lakanoihin.


Samalla, kun petivaatteet olivat tuulettumassa, sisällä lämpimässä uunissa paistui
porkkanalaatikot, jotka valmistin jo hyvissä ajoin pakkaseen sujautettavaksi aaton jouluateriaa varten. Tuoksu oli mitä huumaavin mausta puhumattakaan. Samalla korviin kantautui omat lempijoululaulut, joita on kuunneltu jo hyvä tovi ja jotka siivittävät leppoisaan ja jouluiseen tunnelmaan.

Piparitalon pystytystalkoissa pääsi maistelemaan joulun makua, kun pieniä pipareita vilahti suuhun yksi jos toinenkin. Tänä vuonna on meillä paistettu jo kaksi satsia piparkakkuja, toiset omasta taikinasta naposteltavaksi ja toiset valmiista taikinasta tarkoituksena tehdä piparkakkukerrostalo. Vielä pitäisi tehdä ainakin kaksi taikinaa, ne gluttenittomat sekä tavallisia niin, että esikoinenkin pääsee leipomiseen mukaan. 


Taloon piirsin kaavat 1,75 litran maitopurkkia apuna käyttäen ja siitä sainkin kivat mittasuhteet kerrostaloon. Aina siinä talossa on kova homma ja melkoinen sotku sen tekemisestä syntyy, mutta kyllä sitä valmista taloa onkin ihana ihastella. Tällä kertaa talo päätyi lasikaappiin, johon tein sille tilaa ylähyllylle. Siellä se pysyy suhteellisen hyvin pölyttömänä sekä pieniltä ja isommiltakin sormilta paremmassa suojassa. Lisäksi ripustin pienet tunnelmavalot lasikaapin yläosaan, josta ne valaisevat kauniisti taloa illan hämärässä.


Joulun tuntua, tuoksua, musiikkia, koristeluja ja makuja! Siinäpä jokaiselle viidestä aistista jotakin
ihastuttavaa ja jouluista! 

Ihanaa ja toivottavasti talvista alkavaa viikkoa sinulle!

Jouluun on 28 yötä...

Hanna

6 kommenttia:

  1. Taaskin niin ihana lukea kauniisti kirjoitettuja sanoja ��

    VastaaPoista
  2. Oletpas ollut reipas jouluherkkujen kanssa! Olisi varmasti minunkin hyvä jo miettiä joululaatikoiden paistoa!

    Tosi suloinen pastellinen piparkakkutalo! En tiedä, viitsinkö tehdä tänä vuonna piparitaloa, kun viime vuonna pelkkä Ikean valmiin talon pystyttäminen oli niin hermoja raastavaa. :D Kiva olisi kyllä talo saada, kun ne ovat niin kauniita koristeena, mutta katsotaan, riittääkö kärsivällisyys.

    Ihanaa joulunodotusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! Tänä vuonna päätin jo hyvissä ajoin aloittaa jouluvalmistelut ajoissa, osin töiden takia ja osin ihan vaan siksi, että vain nautin kotona tekemisestä!
      Meilläkin on muutamat edelliset vuodet rakennettu kaupan valmistalo, mutta tällä kertaa inspiroiduin tekemään ihan kaavaa myöden oman ja on se kyllä niin ihastuttava tuossa vitriinissä!

      Ihanaa joulunodotusta myös sinne teille koko perheelle!

      Poista
  3. Täällä huokailen tuota sinun piparitaloa! Miten se voikin olla niin kaunis <3 Minä en ole jaksanut muutamaan vuoteen piparitaloa väsätä. Lapset kyllä sitä on joka joulu kyselleen, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika! Pienestä vinoudesta ja vinksahtaneisuudesta huolimatta tykkään tuosta meidän talosta kyllä ihan ylipaljon! Saas nähdä malttaako sitä antaa syödä lainkaan...

      Iloista joulunodotusta sinne teille!

      Poista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!