.

.

tiistai 21. lokakuuta 2014

Minttusuklaa-juustokakku

Mintun ja minttusuklaan ystävänä kaipasin juustokakkua, josta löytyy sekä
suklaata että minttua! 
Tämä kakku syntyi omista mieltymyksistä juurikin näihin makuihin yhdistettynä ne Mascarponejuustoon.
Tässäpä teillekin ohjetta, gluteeniton sellainen, jonka voi helposti muutta tavalliseksi
vain vaihtamalla keksit tavallisiin.


Minttusuklaa-juustokakku

pohja:
200 g gluteenittomia digestive-keksejä 
80 g voita

täyte:
2 dl kermaa
3 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
250 g mascarponejuustoa
1 taloussuklaalevy
3 pätkistä
5 liivatelehteä
2 rkl kahvia

Murskaa keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele seos irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi.
Vaahdota kerma. Vaahdota myös munat ja sokerit vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata taloussuklaalevy. Pilko kaksi Pätkistä pieniksi täytteeseeen ja säästä yksi koristeeksi. Yhdistä munavaahtoon mascarponejuusto, pilkotut Pätkikset, sulatettu suklaa sekä lopuksi kermavaahto varovasti sekoittaen. Kuumenna kahvi ja "sulata" liotetut liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana vaahtoon hyvin sekoittaen. Kaada vaahto keksimurupohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli!
Koristele!

Tämä kakku sai meidän raadilta täydet 10 + pistettä! Viimeisestä palasesta tuli riita!

Hanna

11 kommenttia:

  1. Oi miten ihanan näköistä! Minttu ja suklaa on kyllä tosi herkullinen yhdistelmä. Pitäisköhän munkin kokeilla vaikka en leipomisessa loistakaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Miia-Rebekka! Kokeile ihmeessä! Nää mun ohjeet on yleisesti niin helppoja, että kuka vaan pystyy niihin!

    VastaaPoista
  3. Hurjan herkullisen näköinen kakku, olen itsekin pyöritellyt jotain minttusuklaista juustokakkua mielessäni, mutta toteutukseen asti ei ole vielä ehtinyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Tämä oli kyllä melkoisen hyvää!!!

      Poista
  4. Heips! Löysin tämän mahtavalta vaikuttavan reseptin vasta hiljattain, vaikkakin sen olet tänne jo kauan aikaa sitten laittanut :) Aikoisin tehdä tätä veljentyttäreni ristiäisiin, mutta yksi pulma; kuinka suureen vuokaan tämä resepti on tehty? Käykö normi halkaisijaltaan 24cm oleva irtopohjavuoka? Kiitos todella paljon jos ehdit vastata pian! :)

    VastaaPoista
  5. Hei Annika! Tuo 24 cm vuoka on aivan hyvän kokoinen! Mukavia juhlia teille!!!

    VastaaPoista
  6. Hei Annika! Tuo 24 cm vuoka on aivan hyvän kokoinen! Mukavia juhlia teille!!!

    VastaaPoista
  7. Tämä juustokakku on jo useat kerrat kokeiltu ja äärimmäisen pomminvarsmasti herkulliseksi todettu! Monta kahvipöytää harjoitteluiden tai työsoppareiden päättymisen kunniaksi on tällä katettu ja ei sitä koskaan oo kotiin takaisin tarvinnut tuoda! ;) Liene tarpeetonta mainita mitä huomenna juodaan töissä päiväkahvin kanssa mun viimeisen työpäivän kunniaksi. Kiitos siis herkullisesta reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai siis mitä huomenna syödään päiväkahvin kanssa. :D

      Poista
    2. Ihana kuulla! Enpä ole itse tätä hetkeen tehnytkään, pitääpä korjata tilanne mitä pikimmiten!

      Poista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!