.

.

maanantai 27. lokakuuta 2014

Virkattuja herkkuja

Ystäväni pyysi mua virkkaamaan joulupakettiin jätskitöttöröitä!
Suklaa, vanilja ja mansikka (joka taitaa taipua enemmän tuonne vadelmaan) oli tilauksessa!
Red Dragon pyysi kirjoittamaan myös itsetehtävistä (nopeasti valmistuvista) joululahjoista, joten tässä olisi pari vinkkiä pikkuväen paketteihin. Ehkä nämä jäätölöt ei niitä maailman nopeimmin toteutettavia ollut, ainakaan minun taidoilla, mutta toki kokeneempi virkkaaja saa nämä syntymään käden käänteessä.


Näitä olen tehnyt aiemminkin, mutta en ymmärrä miksi tuo vohveliosa oli nyt niin vaikea saada onnistumaan. Aloitin alusta ainakin sen sata kertaa ennenkun sain mieleiseni lopputuloksen. Ei siis ollut ihan hirveän nopeaa toimintaa saada näitä valmiiksi.
Ohjeet on netin syövereistä yhdistetty. Vohvelin ohje on täältä ja pallo-osan ohje täältä, noin niinkun suunnilleen ja soveltaen.


Nämä on tosi mukavia ja sopii myös ihan pikkuisille, eikä haittaa vaikka jäätelö saisi
vähän kovempaakin käsittelyä, sillä sen saa hyvin muotoiltua käsissä pyörittelemällä.

Pakettiin virkkasin "kaupanpäälliseksi" myös muutamia pikkuleipiä!Meillä leikitään tällä hetkellä paljon keittiöleikkejä ja nämä on yksi suosikkijuttu, mitä 
kahvin kanssa kaksivuotias tarjoilee paikalle saapuneille kahvittelijoille!


Näidenkin ohje löytyy varmasti netistä. Jos vaan yhtään hallitsee pylväitä, niin nämä on näppärä ja nopea tehdä. Ja pylväitähän voi opetella tekemään vaikka tämän avulla!


Nämä herkut lähtevät postipojan matkaa tässä pian!
Joulupaketit ja niiden sisältö on pyörinyt mielessä nyt jo useamman päivän. Ehkä tässä edesauttaa jääkaapin oveen ilmestyneet lahjatoivelistat! Itsetehtyjäkin joululahjoja on suunnitteilla, katsotaan mitkä niistä saan toteutettua. Opettajien ja päiväkodintätien joulumuistamiset on myös mietinnässä, jos sulla on tähän jotain ideaa (mielellään itsetehtyä) niin kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan!

Jouluverho-ongelman kanssa täällä myös painiskelen. Koska olohuoneessa on kaksi ikkunaa, verhoja tarvitaan sinne neljät. Niiden pitää kuitenkin sopia myös keittiön jouluverhoihin, jotka saattaa löytyä muuton myötä varaston alimpien laatikoiden kätöistä ja jotka EHKÄ ovat tarpeeksi leveät tämän keittiön ikkunaan. Keittiön ikkunaan kaivataan (mies kaipaa) myös salusiinia. Kaikki tämä pitäisi
saada hyvin edullisesti, koska budetii on minimaalinen, toisin sanoen lähes olematon. Tässäpä mulle pähkinää purtavaksi...

Hanna

2 kommenttia:

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!