.

.

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Suunnitelmiin muutos...

Tänään piti olla oikein mukava päivä! Odotimme niin
ystäväperhettä kyläilemään tuolta vähän kauempaa, mutta
kuinkas ollakaan, yksi lapsista oli tullut
sairaaksi ja niinpä reissua piti siirtää.
Nyyh, sanon minä!
Kovin usein suunnitelmat muuttuvat juuri kurjien tautien
takia. Saisivat olla tulematta ja olematta.

Olin suunnitellut ruuaksi täytettyä munakasrullaa.
Sen kyllä tein, mutta hieman oli pöydässä sellainen tunne, että 
jotain tästä puuttuu... siis ne vieraat.

No, jaan nyt teille ohjeen rullasta, joka sai
meillä fifty-fifty vastaanoton!


Munakasrulla

100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
1 tl suolaa
6 munaa
pippuria
1 tl leivinjauhetta

200g mozzarellaa
juustoraastetta

Sulata voi ja lisää siihen vehnäjauhot. Kypsennä jauhoja hetki ja lisää joukkoon pikkihiljaa maito, sekoittaen samalla hyvin, jottei paakkuja tule. Keitä n. 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja anna hetki jäähtyä.
Riko munat erilliseen kulhoon ja lisää pippuri ja suola. Lisää munat taikinan joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi leivinjauhe. Kaada taikina uunipellille ja paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Täyte:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika paprikajauhetta
lihaliemikuutio
pippuria
jauhelihamaustetta
2 tl intiaanisokeria
nippu tuoretta basilikaa

Ruskista jauheliha pannulla sipulien kanssa. Mausta ja lisää lopuksi paprika ja basilika.
Levitä täyte kypsän munakkaan päälle ja lisää täytteen päälle viipaloidut mozzarellat. Kääri rullalle leivinpaperin avulla. Lisää pinnalle juustoraastetta ja laita vielä uuniin 200 asteeseen 20 minuutiksi.

Ohjeen olen alunperin ottanut Olgan kotona-ohjelmasta ja sitä vähän muokannut.

Jälkkäriksi tein porkkanapiirakkaa. 
Nyt olenkin täällä hätää kärsimässä sen piirakan kanssa.
Pakkaseen sen jouduin laittamaan, eihän me millään pystytä hävittämään iso 
piirakkaa omalla porukalla! Pakkasessa se siis odottaa uusia vieraita.


Palasen sitä maistoin kahvin kanssa ja kylläpä se olikin hyvää!
Niin mehevää!
Ruubenin sanoin: täydellistä!!!
Ohjeitahan näihin on netti pullollaan. Tämän ohjeen sain siskolta, joka
puolestaa on saanut sen anopiltaan ;), tosin silloin se ei vielä ollut
gluteeniton.

Porkkanapiirakka (gluteeniton)

4 munaa
4 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoa
1dl kaurahiutaleita
75 g mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 dl öljyä tai sulatettua margariinia
6 dl porkkanaraastetta

Pinnalle: 
200 g Philadelphiajuustoa
100 g voita
n. 1 pkt tomusokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvan ja porkkanaraasteen
kanssa vaahtoon varovasti. Levitä taikina uunipellille ja paista 175 asteessa n. 30 minuuttia.
Anna jäähtyä.
Vaahdota pehmeä voi, sulatejuusto ja tomusokeri  ja levitä piirakan pinnalle.
Koristele miten tykkäät ;), minä tein sokerimassasta pikkuporkkanoita!


Josko nyt jättäisi muutamaksi päiväksi taikinakulhot 
rauhottumaan ja keskittyis johonkin ihan muuhun!!!
Tänään ainakin ulkona oli niin kaunista, että meidän oli ihan pakko lähteä vähän
kätköille ja muutama löytyikin tästä ihan läheltä!

Hanna


3 kommenttia:

  1. Voi kunpa oisin voinut olla mukana <3. Ehkä hurautan porkkanakakulle piankin, säästä täydellisyyttä palanen pakkasessa. Ja jos kaikki menee paremmin kuin hyvin, meitä on autossa kokonainen klaani äänekkäitä ja pilkuttomia. Olette rakkaita. Polanskilta halit H:lle ja kummitelälle ja kummitälille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, säästän toki!!! Tai sua varten voin vaikka tehdä uudenkin!!! Kiitos halista, se lämmittää sydäntä! Kummitetä kiittää myös!!!

      Poista
  2. Voi mitä herkkuja! Munakasrullakin kuulostaa tosi hyvältä!

    VastaaPoista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!