.

.

torstai 20. joulukuuta 2012

Piparkakkujäädyke

Nyt se lupaamani piparkakkujäädykkeen ohje. Meillä tää on
jokavuotinen perinnejälkkäri aattona, jota lapset
osaa jo odottaa.
Tänään tehtiin se Ruubenin kanssa jo valmiiksi pakkaseen odottamaan aattoa.



PIPARKAKKUJÄÄDYKE

2,5 dl Flora vispiä
2 munaa
1 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
4 dl piparkakkuja murskattuna

Vatkaa munat ja sokerit vaahduksi. Vaahdota myös kerma.
Sekoita keskenään kermavaahto, muna-sokerivaahto sekä
piparimuruset. Kaada seos haluamasi malliseen vuokaan (esim kakkuvuoka) tai
tee valmiiksi pienemmät annokset esim. kahvikupissa. Peitä jäädyke.
Laita seos pakkaseen ja anna jäätyä ainakin yön yli.
Koristeeksi voi käyttää vaikka piparimurua tai puolukoita.




Tää on tosi herkku!!!

Hanna

8 kommenttia:

  1. Voi, varmaan on hyvää! Minulla on tuollainen Tupperware-vuokakin, jota en ole koskaan käyttänyt, nytpä otan sen esille ja kokeilen tehdä tuota herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin tuo vuoka on käytössä vain kerran vuodessa, juuri tätä jäädykettä varten. Se on niin hyvä, kun kansi on tiivis! Kannattaa kokeilla jäädytettä! Varo vaan ettet jää koukkuun ;)!

      Poista
  2. Oi ihanuus... pitäisköhän tehdä jouluksi meillekin, ohje vaikuttaa hyvältä!
    Edellisen postauksen piparilinna on kyllä mahtava!

    Tunnelmallista joulua teidän perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinikka!
      Jäädyke on kyllä hyvää ja jos ei ihan hirveen makeasta tykkää, sokerin määrää voi vähentää. Alkuperäisessä ohjeessa sitä oli vieläkin enemmän, mutta siitä tuli mullekin liian makeaa, vaikka makeasta tykkänkin ;)!

      Ihanaa joulunaikaa teille myös!

      Poista
  3. Pipsrkakkujäädykkeesi alkoi minuakin kiinnostaa. Otetaanko kuinka paljon ennen syöntiä sulamaan ja valahtaako nopeasti jos ei vaikka heti kaikkia syödäkään? Eli ksnnattako ensikertalaisen tehdä annosvuokiin?
    Oikein Siunattua Joulunaikaa koko perheelle! T. Eija Jii

    VastaaPoista
  4. Olen ottanut huoneenlämpöön juuri ennen pääruokaa ja kumonnut suoraa tarjoiluastiaan ja antanut sen itsekseen "valahtaa" vuoasta irti. Olen myöskin laittanut uudelleen pakkaseen sen mitä jää ja ollaan syöty sit myöhemmin se loppuun. Mutta jos tätä ei tahdo tehdä, kannattaa varmaan annosvuokiin tehdä. Ihanaa joulua sinne ja terveisiä koko perheelle!

    VastaaPoista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!