.

.

tiistai 25. lokakuuta 2011

Kinkkurullia ja muuta kivaa

Vapaapäivinä tykkään rentoutua ja tehdä rauhassa kotijuttuja.
Yleensä laulaa pyykkikone, pyykkinarut soi, 
 huutaa imuri, keittiössä hurisee yleiskone,
 uuni käy kuumana ja puikoilla viuhuu. Niin tänäänkin...

Tänään vietettiin Ruubenin kanssa vapaapäivää ja täydennettiin kauppareissulla 
tyhjäksi käyneet ruokakaapit. Pitkä kauppalappu oli mukana, ilman niitä
en pärjää, muisti pettää ;). 
Kirpparilta löytyi Danielille lähes uudet luistimet, terotus vaan ja 
pääsee poika sirklaamaan. Jäätäkin on jo kuulemma koulun kentälle 
alettu tekemään. Vain pakkaset puuttuu... 

Nopsat ja älyn helpot kinkkurullat pyöräytin,


 kuten myös mustikka-
juustokakun, josta kuvia myöhemmin. Kinkkurullia olis
pitänyt tehdä heti tuplana, koska ne oli niin hyviä. 
Mustikkajuustokakku on uusi tuttavuus ja valmis vasta
huomenna, joten vielä on yllätys, miltä se 
mahtaa maistua.


Keskisellä viime viikolla siippa katseli tälläistä
kaulaliinaa. Ei sitä  kuitenkaan ostettu, kun halusin ihan itse 
tehdä sen. Lankana Favori-lanka ja Bamboo-puikot numeroa 4,5.
Tuo lanka on ihanaa kutoa, tosi pehmoista. Eikä varmasti 
kaulalla kutita. Voisi vaikka piponkin tuosta samasta langasta 
kutoa. 

Nuo Bambu-puikot on vienyt mut ihan kokonaan. 
Tuskin suostun enää ikinä muilla kutomaankaan. 

Oikein piiiitkävartiset sukat on tulossa toisilla
puikoilla, lahjaksi...


Harmillisesti vaan loppui lanka muutamaa riviä ennen 
loppua...


Jättäiskö toisen jalan varpaat paljaaksi???
Ehkä kuitenkin haen uuden kerän Papukaijaa
ja ainahan siitä lopusta kerästä voi tehdä vaikka 
uudet sukat ;)

Hanna

Kinkkurullien ohje vielä,
 kannattaa ehdottomasti kokeilla

6dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
100 g voita
2 dl vettä
1/2 pussia kuiva hiivaa

väliin tuorejuustoa, kinkkua ja juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi joukkoon voi ja 
kaada joukkoon lämmin vesi. Anna taikinan kohota.
Jaa taikina kahteen osaan, kauli suorakaiteen muotoinen
pala, voitele tuorejuustolla (käytin ruohosipulituorejuustoa), levitä 
pinnalle juusto ja kinkku. Kääri rullalle, leikkaa 
n. 1 cm paksuisia viipaleita, käännä ne kyljelleen leivinpaperin 
päälle. Paista 200-225 asteessa. Ja herkuttele!!! 
la

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, varmasti hyviä! Kauniin väristä lankaa ja upea huivi tulossa:)

    VastaaPoista
  2. Hyvänmielen postaus :) Millainen oli mustikka juustokakku? Mmmm, tekee mieli leipomaan!

    VastaaPoista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!