Vapaapäivän kunniaksi päätin kokeilla uutta reseptiä.
Siskon tytöltä sain ohjeen tähän ja sen käänsin gluteenittomaksi!
Marmoroitu kahden suklaan kakku
gluteeniton
pohja:
100 g suklaata
100 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 munaa
0,5 rkl vaniljasokeria
n. 2 dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)
1 tl leivinjauhetta
Kuorrute:
100 g maitosuklaata
100 g valkosuklaata
Sulata voi ja suklaa kattilassa varovasti. Anna hetken jäähtyä.
Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen ja lopuksi kuivat aineet, jotka on keskenään
sekoitetut. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla tai voitele ja korppujauhota se. Kaada
taikina vuokaan ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Rouhi kuorrutteen suklaata.
Irrota kuuma pohja vuoasta. Laita suklaat vielä lämpimän kakun päälle ja anna sulaa.
Levitä sulanutta suklaata epätasaisesti, jotta pinnasta tulee marmoroitu.
Kakun voi tehdä myös n. 20x30 cm kokoiseen vuokaan.
Kakun voi tehdä tavallisista vehnäjauhoista, jolloin se ei sitten tietenkään ole gluteeniton.
Jos taas teet gluteenittoman version, huomioi, että monissa suklaissa
lukee: "saattaa sisältää vehnäjauhoja"!
Pandan valkosuklaassa sitä ei lue, joten se on turvallinen.
Tähän kakkuun käytin lisäksi Fazerin maitosuklaata. Siinä tuo teksti kyllä lukee, mutta
meidän keliaakikko sen kestää.
Etsinnässä on ollut "se täydellinen" suklaakakku, mutta tämäkään ei ihan yltänyt
tavoitteeseen, vaikka hyvää olikin.
Kuvat on mitä on ja kakkukin hieman vinksahtanut näköjään.
Etsintä siis jatkuu.
Voin kertoa, että muutama kasvava nuori mies
on näistä äidin kokeiluista oikein onnellisia ;)!
Hanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!