Pääsiäinen on tältä vuodelta juhlittu. Jotenkin se meni tänä vuonna
liian nopeasti ohi. Oltiin siipan kanssa vuorotellen töissä ja kaksi
lapsista oli reissussa, joten edes kunnon pääsiäisateriaa koko perheen voimilla ei
päästy nauttimaan. Ehkä ensi vuonna paremmalla onnella.
Pääsiäisen sanoma on kuitenkin se tärkein, eikä se ole riippuvainen ulkoisista
puitteista tai pääsiäisaterioista!!!
Sunnuntaina saatiin kuitenkin juhlia Ruubenin 8-vuotissynttäreitä hivenen
etukäteen suvun voimin. Paikalla oli isovanhemmat, täti, setä ja eno puolisoineen sekä
pitkä liuta serkkuja!
Pääsin pitkästä aikaa leipomaan oikein urakalla. Sankarilla ei tällä kertaa ollut oikein
minkäänlaisia toiveita tarjottavien suhteen, joten sain kerrankin vapaat kädet.
Macaronseja tein toista kertaa eläessäni. Täytyy sanoa, että ekalla kerralla oli enemmän tuuria matkassa, sillä silloin niistä onnistui suurin osa. Tällä kertaa ehkä 1/3 onnistui täydellisesti ja
loput sitten vähemmän täydellisesti. Toisaalta viime kerralla maku ei oikein ollut kohdillaan, toisin kuin tällä kertaa... Tiedä sitten kumpi on parempi, kaunis ulkonäkö vai hyvä maku?
Dominotryffeleitä kokeilin myös toistamiseen ja nämä onnistui kyllä hyvin, kun
käytin maitosuklaata kuorrutteeseen tumman suklaan sijasta.
Kindermunia oli tarjolla lapsille ja kaikille lapsenmielisille! Suolaisen nälkää tarjolla oli
kerrossalaattia kera yrttipatonkien.
Täytekakuksi tein vanhan tutun suklaakakun. Tällä kertaa lisäsin täytteeseen kuitenkin
4 pätkistä sulatettuna tuomaan vähän mintun makua.
Kerroin täällä tämän kaupungin parhaasta kahvilasta, sen valkosuklaakakusta ja sen mystisestä
reseptistä ja sen selvittämisestä. Nyt olen löytänyt melko täydellisen ratkaisun arvoitukseen ja epäilen, että
tämän lähemmäksi tuskin pääsenkään. Ohjeen nappasin sattumalta instagramista jonkun ulkomaisen leipojan
kuvasta ja väänsin sen suomalaiseksi.
Miriam'sin kakussa oli vadelmahilloketta päällä, mutta tästä sen jätin tarkoituksella pois.
Kakku on gluteeniton ja kananmunaton eikä siinä ole käytetty lainkaan liivatetta!
Valkosuklaa-juustokakku
Pohja:
200 g gluteenittomia (tai tavallisia) digestivekeksejä
80 g sulatettua margariinia
Täyte:
600g Philadelphiajuustoa
3 dl floravispiä
100g sokeria
2 levyä Pandan valkosuklaata
Murksaa keksit ja sekoita sulatettuun rasvaan. Painele seos irtopohjavuan (24-26 halk.) pohjalle leivinpaperin
päälle.
Sulata valkosuklaa ja vaahdota kerma. Notkista Philadelphiajuusto ja lisää siihen sokeri.
Lisää juuston joukkoon sula suklaa ja sekoita hyvin. Lisää viimeisenä kermavaahto varovasti sekoittaen. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä yön yli.
Tämä on ehdottomasti yksi parhaimmista resepteistä ja äärimmäisen helppo tehdä. En kyllä keksi oikein mitään, missä tämän kakun voisi sössiä...
Mun pääsiäisloma jatkuu vielä muutaman päivän, jihuu!!!
Josko ne päivät käyttäisi ylitsepursuavan pyykkivuoren valloitukseen...
Hanna
Oi oi oi mitkä tarjoilut!!!!
VastaaPoistaVoin vain kuvitella mitenkä maukasta myöskin ja herkullista <3
Tuota kakkua täytyykin kokeilla.
Kiitos vielä kaupungin parhaan kahvilan vinkkauksesta tuolloin taannoin ;)
Aurinkoista päivää!
Kiitos Kikke!
Poista