.

.

maanantai 29. huhtikuuta 2013

Iloista V A P P U A ! ! !

Haluan toivottaa ihan jokaiselle lukijalle ja satunnaiselle
kävijälle iloista vappua, kevään juhlaa!!!

Toivotaan aurinkoa ja lämpöä, kylmyyden ja räntäsateen
sijaan!
Toivotaan ystävien iloa ja tehdään 
ihania, yhteisiä muistoja jokaisen mieliin ja sydämiin!
Grillataan säällä kuin säällä ja herkutellaan oikein 
luvan kanssa, mä kun yleensä herkuttelen ilman lupaa ;)!!!


Munkinpaistossa oikasin tänä(kin) vuonna ja koukkasin
pakastealtaan kautta!
Ihanaa, kun sieltä saa ihan viittä vaille valmiita hillomunkkeja,
jotka vaan lämmitetään ja pyöräytellään sokrussa!
Tuoksukin on melkein kun oikeen munkin paiston jäljiltä!!!
Ja hyviäkin ovat, mokomat!


Sima on tänä(kin) vuonna itse tehtyä!
Meillä pojat on siman suurkuluttajia, joten kaapilla pitää olla
vartija, jottei simat hupene ennen aikojaan!
Tänä vuonna simoja on pantattu ihanille ystäville, jotka 
joukolla saapuvat meidän kotiin vapun päivänä viettämään yhteistä 
aikaa. 


Tosin hieman haikeuttakin on luvassa, sillä 
yksi ystäväperhe on muuttamassa kauaspois
ja vappuna on vähän niinkun pikkuläksijäiset <3!
Kyyneliltäkään ei ehkä säästytä :'/...


Hyvää vappua!

Hanna

torstai 25. huhtikuuta 2013

Myslileipää

Viime kerrasta innostuneena päätin tänään kokeilla
mun suurinta herkkua, myslileipää!

Aikalailla summamutikassa aineita kuppiin kaatelin ja silleenhän siitä
leivästä yleensä kaikkein parasta tulee!


Myslileipä

5 dl vettä
2 rkl suolaa
iso loraus siirappia
1 pss kuivahiivaa
n. 2 dl mysliä
1 dl rusinoita
sopivasti (ehkä 5-7 dl) vehnäjauhoja
(Aineiden määrät on vähän sinnepäin)

Näistä aineista sekoittaen, kohottaen, leipoen, kohottaen ja
paistaen tulee mahottoman hyvä leipä.
Paistoin 200 asteessa eka 10-15 minuuttia ja sit vielä noin 50 minsaa
150 asteessa.


Myslissä oli joukossa kuivattua mansikkaa ja jogurttirusinoita, jotka
yritin noukkia pois, mutta kyllä niitä sinne taikinaan joitakin joutui. Eikä kyllä 
haitannut yhtään.


Jaoin taikinan puoliksi ja leivoin kaksi leipää. Vaihtoehtoisesti vois
tehä kolme vähän pienempää. Ihan makuasia, ihan miten kukaki tykkää!


Viillot vielä pintaan ennen paistamista antaa vähän luonnetta ulkoseen
hapitukseen ;)!


Hyvän tuomion tämäkin leipä sai! 

Ehkä ensi postaus koskee jo jotain muuta kun leipomuksia, tai mistäs
sitä tietää???

Hanna

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Helppo, mutta ei nopea

Eilen aurinko pysytteli piilossa ja vettä tuli enemmän tai 
vähemmän koko päivän. Suunnitellut pihahommat piti siirtää johonkin 
tulevaan ja tilalle piti keksiä jotain mielekästä tekemistä
sisällä. Päätettiin sitten Ruubenin kanssa  leipoa ihan vaan leipää!
Monesti kaupan leivät alkaa tökkimään ja sillon omatekemä
leipää maistuu niin hyvältä!
Ja yleensä ite tehtyä leipää kuluu kaksin verroin kaupan leipään 
verrattuna ;)!

Ohje löytyi täältä!

Ohjeessa paisto-ohje on vähän pielessä! Eli kantsii paistaa eka vaikka 225 asteessa
sen10-15 minuuttia ja sit laskee 100 asteeseen. Muuten leipä ei saa
kunnolla väriä eikä pinnastakaan tule niin rapsakka!
(Kiitos Maikku, kun huomautit ;)


Tähän leipään ei ihmeellisiä aineita mene ja on tosi helppo tehdä, ainoastaan
kohottamiseen menee hieman enemmän aikaa!




Odottaminen kuitenkin kannattaa, sillä leipä on tosi hyvää!


Meillä eka leipä on jo hävinnyt!
Toisen laitoin paperipussiin, jotta rapea kuori säilyis paremmin.


Tuoreelle leivälle on ihan pakko laittaa  p a l j o n  voita!!!


Jauhoisin terveisin 

Hanna

maanantai 22. huhtikuuta 2013

Omaa aikaa

Neljän lapsen kotiäitinä tekeminen täällä kotona ei ihan heti lopu.
Pyykit ja tiskit usein jo ennen aamukahvia ja illalla vielä viimeiseksi sekä ne 
tuhat ja yksi asiaa siinä välissä.

 Joskus tulee sellanen fiilis, että kaipais aikaa ihan vaan itelleen.
Sais tehä just niitä asioita, joita on pyörittänyt pienessä päässään
monta päivää. Tosin usein nekin asiat liittyy tavalla tai
toisella lapsiin tai kotiin.

Tänään sitten esikoinen halusi lähteä kuopuksen kanssa
kärryttelemään. Siippa oli töissä ja pojat ulkona 
kavereiden kanssa.
Eli olin ihan yksin, olis ollut sitä
niin odotettua omaa aikaa...
ja mitä minä teen???
Pyörin ympäri huushollia osaamatta tehdä
yhtään mitään.
On tämä naisen ja äidin elo ihmeellistä.
Ei ole kohin koskaan ;)!


Täytin viime viikolla vuosia ja pannu oli kuumana muutamalle
ihanalle ystävälle! 
Mirva oli leiponut herkullisen näköisen kääretorttukakun tuliaisiksi,
mutta siitä tulikin keikauskakku, joka päätyi eteisen matolle.
Emme siis päässy maistamaan koko kakkua, mutta
koirapa nuoli maton puhtaaksi, joten voimme tästä päätelle, että melko herkkua se 
olis ollut ;). No, tekevälle sattuu!!!

Lahjaksi sain tuon ihanan purkin, leivontavälineet sekä pyyhkeitä, 


uuden viltin, joka päätyi maitobaaria somistamaan sekä


uniikit rannekorun ja korvikset, joiden väri on mitä ihanin!!!

Kyllähän näiden takia jo kannattaa vanheta ;)!

Pihahommat on ehditty alottaa. Tykkään haravoida pihaa, nyt on 
vaan käynyt niin, että mun haravasta on turhan monta piikkiä poikki.
Ajattelin saaha lisää potkua haravointiin ja ostaa itelleni vaaleanpunasen 
haravan ja miltähän muuten näyttäis, jos kottikärryihinkin vetäis samansävyisen 
maalin ;)???

Hanna

Ps. Ihana saada uusia lukijoita, tervetuloa!!!

perjantai 19. huhtikuuta 2013

Viime viikko kuvina

Viikko sitten alkoi melkoinen juhlarumba, jota kestikin monta päivää!
Juhlittiin nimittäin Ruubenin 6-vuotissynttäreitä!
Koville ottaa tuo juhliminenkin pidemmän päälle, vaikka
nautinkin ihan täysillä juhlien laittamisesta ;)!!!

Kuvat kertokoon enemmän kun tuhat sanaa!

Sitruunamuffinsseja!

Synttäriviiri jämäserveteistä ;)

Mammalle synttäripaketti!!

Ruubenin itsensä koristelemakakku!

Ja sitten se pääkakku, jota on toivottu jo joskus talvella!
Aika hienosti onnistui!


Hilla Juhlatamineissa. Kohta jo 7 kuukautta ikää...


Kiirettä on siis pitänyt, mutta eiköhän tämä tästä joskus rauhotu...

Hanna

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

kevätpipoja pukkaa

Siippa lähti työreissulle viikoksi ja mä yritän parhaani mukaan
selvitä yksin neljän lapsen ja yhen koiran kanssa sen aikaa kotona.
Onneks on sukulaiset, ystävät ja kylän naiset!!!
Muuten olis aika yksinäistä pyörittää tällästä rumbaa ja sambaa välillä
jopa salsaa! Kun on suunnitellut vähän joka päivälle jotain mukavaa ohjelmaa, tekemistä ja seuraa,
niin aikakin menee nopsaan.
Ja kohtahan se siippakin jo tulee kotiin!

Pipotehdas pyörähti taas käyntiin, kun käväsin paikallisessa
kangaskaupassa. Sieltä pääsee harvoin lähtemään tyhjin käsin. Aina on
toistaan kivempiä kankaita ja ideoita, joita olis niin kiva toteuttaa ;)!
Ja ite kauppiaskin on oikein mukava ja taitaa jo tuntea mun 
maun, kun osaa aina ehdottaa kaikkea kivaa.
Ja todettakoon vielä, että saumuri on ihan ykköshankinta,
mitä oon millonkaan tehny käsitöihin liittyen!
Kuvissa mallina kaunis siskoni <3, joka sai myös oman pipon takkiinsa
sopivasta väristä!

Tätä pallokangasta ostin turkoosina ja aniliininpunaisena. Ja aika monta pipoa niistä
oon nyt pyöräyttänyt.


Me oltiin kun ite sinivalko ja ruusunpuna siskon kanssa, kun lenkkeiltiin 
pitkin raittia uuet pipot päässä!
Sisko siis se sinivalko ja minä sitten se toinen ;)!


Ihana sisko oli täällä kuopuksensa kanssa koko viikonlopun mun ja lasten 
seurana. Aika menee mukavasti, kun on hyvää seuraa!
Tupa hiljeni (niin hiljaiseksi, kun näitten neljän kanssa nyt voi), kun
kaupunkilaiset lähti.
Mutta onneks jo heti huomenna on luvassa hehkeää seuraa, kun
iiiiihanat somelaiset muijat tulee viikottaiselle kaffittelutapaamiselle ;)!!!

Näihin kuviin ja tunnelmiin...

Hanna

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Suklaakakku

Miia kyseli tän suklaakakun ohjetta! On se jossain postauksessa, mutta en nyt yhtäkkiä löytänyt sitä.
Laitan tässä siis ohjetta tulemaan!
Kakku on tosi nopsa ja helppo tehdä, kuten lähestulkoon kaikki mun
leivonnaiset. Oon ite tehnyt tän aina gluteenittomana, mutta ohje
on alunperin ihan normisti vehnäjauhoilla tehtävä!


SUKLAAKAKKU

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1 dl sokerilla maustettua vahvaa kahvia

Täyte ja kuorrutus:
1 taloussuklaalevy
200g tuorejuustoa (maustamaton)
4 dl kermaa
3 tl vaniljasokeria

Vatkaa pohjaan varten munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet
ja lisää muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
Paista voidellussa ja korppujauhotetussa (huomio gluteeniton) vuuassa 
175 asteessa 30-40 minuuttia.
Jäähdytä pohja hyvin. Jos teet gluteenittoman pohjan, parhaiten saat
sen leikattua osiin, kun pohja on saanut olla yön yli 
jäääkaapissa.

Vaahdota täytettä varten kerma. Sulata suklaa ja anna sen hetken jäähtyä.
Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan, kostuta kahvilla ja laita
täytettä n. 2cm molempiin väleihin ja loput mielesi
mukaan kakun päälle joko pursottaen tai ihan vaan levittäen.
Kakku saisi mieluiten maustua yön yli kylmässä, jotta
se ehtii kostua kunnolla.

Hanna

tiistai 2. huhtikuuta 2013

Vielä pääsiäisestä!

Tein sitten sunnuntaiksi vielä suklaakaakkua!


Resepti on sama vanha, reunat korinpohjapursotuksella.
 Pesän tein kaakaolla värjätyllä kermalla ja munat 
vaan pesään ja valmista tuli!

Eipä tämä kakku kauan vanhentunut, niin hyvin maistui
vieraille ja tietty omalle väelle myös!


Hanna