.

.

tiistai 27. elokuuta 2013

Kana-fetapiirakka ja porkkanapiirakka

Ohjeita pukkaa...

KANA-FETAPIIRAKKA (uunipellillinen)

pohja:
250 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
5 rkl vettä
suolaa

Täyte:
400g broilerisuikaleita (pehmeä pippurinen)
400 g Emmental-juustoraastetta
7 munaa
2 prk (4 dl) kevytkermaa
kirsikkatomaatteja ja fetajuustoa oman maun mukaan
pippuria basilikanlehtiä

Nypi pohjaa varten margariini, vehnäjauho ja suola ja lisää vesi.
Painele uunipellille.

Paista broilersuikaleet pannulla ja levitä tasaisesti pohjan päälle.
Sekoita keskenään juusto, kerma, munat sekä pippuri ja kaada seos kanojen 
päälle ja levittele tasaiseksi.
Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan ja laita ne ja feta piirakan päälle. Lopuksi
vielä basilikanlehdet pinnalle.
Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia tai niin kauan, että pinta
on kauniin värinen.



PORKKANAPIIRAKKA

Pohja:
5 dl sokeria
5 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
7 tl kanelia
7,5 dl porkkanaraastetta
2,5 dl öljyä 

Päälle:
50 g sulaa voita
100g sulatejuustoa
7 tl vaniljasokeria
n. 1/2 pakettia tomusokeria

Päälle voi vielä halutessaan laittaa mantelirouhetta.

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne 
vuorotellen öljyn kanssa taikinaan, lisää lopuksi hienoksi raastettu porkkanaraaste.
Levitä taikina uunipelllille ja paista 175 asteessa 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä pohjan päälle. (Itse tein vähän 
reilulla kädellä täytteen, koska se on vaan niin hyvää...)

Kuvat näistä löytyy edellisestä postauksesta ;)!

Leivonnan iloa!

Hanna

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeista! Täytyypä kokeilla noita molempia, kuulostaa tosi hyviltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä!!! Onnistumisen ilo on taattu, niin helppoja nää on molemmat ohjeet ;)!

      Poista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!