Ohjeita pukkaa...
KANA-FETAPIIRAKKA (uunipellillinen)
pohja:
250 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
5 rkl vettä
suolaa
Täyte:
400g broilerisuikaleita (pehmeä pippurinen)
400 g Emmental-juustoraastetta
7 munaa
2 prk (4 dl) kevytkermaa
kirsikkatomaatteja ja fetajuustoa oman maun mukaan
pippuria basilikanlehtiä
Nypi pohjaa varten margariini, vehnäjauho ja suola ja lisää vesi.
Painele uunipellille.
Paista broilersuikaleet pannulla ja levitä tasaisesti pohjan päälle.
Sekoita keskenään juusto, kerma, munat sekä pippuri ja kaada seos kanojen
päälle ja levittele tasaiseksi.
Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan ja laita ne ja feta piirakan päälle. Lopuksi
vielä basilikanlehdet pinnalle.
Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia tai niin kauan, että pinta
on kauniin värinen.
PORKKANAPIIRAKKA
Pohja:
5 dl sokeria
5 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
7 tl kanelia
7,5 dl porkkanaraastetta
2,5 dl öljyä
Päälle:
50 g sulaa voita
100g sulatejuustoa
7 tl vaniljasokeria
n. 1/2 pakettia tomusokeria
Päälle voi vielä halutessaan laittaa mantelirouhetta.
Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne
vuorotellen öljyn kanssa taikinaan, lisää lopuksi hienoksi raastettu porkkanaraaste.
Levitä taikina uunipelllille ja paista 175 asteessa 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä pohjan päälle. (Itse tein vähän
reilulla kädellä täytteen, koska se on vaan niin hyvää...)
Kuvat näistä löytyy edellisestä postauksesta ;)!
Leivonnan iloa!
Hanna
Kiitos ohjeista! Täytyypä kokeilla noita molempia, kuulostaa tosi hyviltä.
VastaaPoistaOlepa hyvä!!! Onnistumisen ilo on taattu, niin helppoja nää on molemmat ohjeet ;)!
Poista