.

.

lauantai 17. joulukuuta 2016

Glögi-tuorejuustokakku

Tänä vuonna kohdalleni on osunut ennästysmäärä joulukekkereitä!
Yhden juhlat jouduin jättämään väliin, mutta en siltikään ole pysynyt 
laskuissa mukana juhlien määrästä. Vielä kaksi joulujuhlaa olisi edessä ennen aattoa!
Eilen meillä oli tästä naapurustosta muutama pikkulapsiperhe iltaa istumassa ja 
viettämässä pienimuotoista pikkujoulua.
Hulinaa ja huisketta riitti ja kaikilla oli oikein mukavaa!
Saatiinpa juhliin 4 viikon ikäinen naapuruston uusin tulokaskin! Enpä ole ihan hetkeen 
pitänytkään sylissä niin pientä vauvaa.


Pikkujoulut vietettiin nyyttäreinä ja itse tein glögi-valkosuklaakakun
tarjottavaksi. Jos sinulta puuttuu joulupöydästä makea jälkiruoka tai
kahviherkku, tässä on helppo ja hyvä vaihtoehto, jonka voi tehdä 
jo etukäteen valmiiksi ja nostaa vain joulupöytää!
Kakun voi tehdä joko gluteenittomana tai tavallisena keksejä vaihtamalla!
Kakku pysyy melko hyvin kasassa 
ilman liivatettakin, itse en tähän liivatetta laittanut lainkaan, kokeilumielessä.


Glögi-tuorejuustokakku

Pohja:
200 g gluteenittomia murskattuja pipareita
70 g voita 

Täyte:
400 g Philadelphia-tuorejuustoa
200 g maitorahkaa
2,5 dl Flora vispiä
0,5-1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2 kpl Pandan valkosuklaalevyä
(3 liivatelehteä)

 Päällinen:
3 dl glögiä
3 liivatelehteä

Koristeena:
Mantelia ja rusinoita

Murksaa piparit ja sekoita pehmeä voi muruihin. Leikkaa irtopohjavuoan pohjan kokoinen pala leivinpaperia ja aseta se vuokaan. Painele seos vuoan pohjalle.
Vaahdota kerma. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Notkista tuorejuusto ja sekoita 
täytteen kaikki aineet keskenään. Sokerin määrällä voit säädellä kakun makeutta.
Jos käytät liivatetta, liota liivatelehtiä
kylmässä vedessä hetki, purista ylimääräinen vesi pois ja sulata 
ne pieneen tilkkaa kuumaa glögiä. Kaada seos ohuena nauhana täytemassaan
kokoajan hyvin sekoittaen. 
Kaada valmis täyte pohjan päälle ja laita kakku peitettynä
kylmään yöksi.

Päällistä varten laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna pieni tilkka
glögiä ja sulata liotetut liivatelehdet siihen. Sekoita sitten se koko glögimäärään.
Kaada glögi kakun päälle varovasti ja laita vielä muutamaksi tunniksi kylmään, jotta
se hyytyy. Koristele haluamallasi tavalla.

Huomenna sytytetään kynttilä neljännen adventin kunniaksi!
Ja tasan viikon päästä ollaankin sitten jo itse asiassa!!!
Leppoista lauantai-iltaa sinulle!

Hanna

Ps. Löysin tänään jouluostoksilla jotain pientä ja sievää sinulle!
Silmät ja korvat auki!!!
Pikkuruinen jouluarvonta on siis tulossa vielä ennen 
joulua!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!