Suurta kesäherkkua on Britatorttu!
Vielä kun siihen lisää tuoreet mansikat, yhdistelmä on on voittamaton!
Monen montaa ohjetta olen kokeillut ja lisäksi vielä gluteenittomaksi
kääntänyt, mutta tämä ohje toimii parhaiten sekä vehnäjauhoilla tehtynä että
gluteenittomana! Ohje on alunperin anopilta saatu!
Britatorttu
gluteeniton
pohja:
1 muna
3 keltuaista
1,25 dl sokeria
0,75 maitoa
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (sunnuntai)
5 tl leivinjauhetta
50 g sulatettua rasvaa
marenki:
3 valkuaista
2,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
(mantelilastuja)
Väliin ja koristeeksi:
5 dl vispikermaa
mansikoita
Vaahdota muna ja keltuaiset. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja lisää
maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi myös sulatettu rasva.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle leivinpellille.
Vaahdota valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokerit vähitellen joukkoon. Vaahdota kovaksi vaahdoksi.
Levitä vaahto varovasti takinan päälle ja paista 175°C n. 20 minuuttia tai kun
pinta on kauniin värinen.
Jäähdytä pohja hyvin. Vaahdota kerma ja pilko mansikat. Leikkaa pohja kahtia
ja siirrä toinen puoli tarjoilualustalle. Levitä sen päälle puolet kermasta ja mansikoista.
Nosta toinen puoli päälle ja laita loput kermat ja mansikat vielä tortun päälle.
Herkutellaan!!!
Hanna
Britatorttu on kyllä herkullisin kakku, mitä tiedän! Ja onneksi myös helppo tehdä, kun ei tarvitse koristelun kanssa nähdä kovin suurta vaivaa. Ihanhan tässä tekisi itsekin mieli ruveta leipomaan :)
VastaaPoistaTotta Maria! Helpot ja herkulliset leivonnaiset on pop!
VastaaPoistaHei, pitääkö toi oikeesti paikkansa, et tulee 5 tl leivinjauhetta.Tekisin tän kymmenkertasena, niin olisi valtava määrä leivinjauhetta ???Kiitos vastauksesta !
VastaaPoista