.

.

keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Jogurttisämpylät

Miten mukava onkaan ilahduttaa koulusta kiljuvan nälän kanssa kotiutuvia
lapsosia jollakin uunituoreella! 


Tänään kokeilin jogurttisämpylöitä ja täytyy sanoa, että hyviähän ne olivat!


Mikäpä olisi parempi välipala kuin lämpimät sämpylät?!


Jogurttisämpylät   (n. 20kpl)

2 dl maustamatonta jogurttia
3 dl kiehuvaa vettä
1 pss kuivahiivaa
2 rkl siirappia
2 tl suolaa
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
2 dl kaurahiutaleita
n. 9-10 dl vehnäjauhoja
1 dl oliiviöljyä

Sekoita kiehautettu vesi ja jogurtti. Lisää siirappi ja suola. Sekoita kuivahiiva kaurahiutaleiden joukkoon ja lisää nesteeseen. Lisää myös siemenet. Alusta taikinaan noin puolet jauhoista ja sekoita kimmoisaksi. Lisää öljy ja jauhoja niin, että taikina irtoaa kulhon reunoilta.
Kohota taikinaa n. 45 minuuttia. 
Leivo sämpylöiksi, kohota pellillä vartti ja paista 250°C 5 minuuttia ja laske lämpö 175°C ja jatka paistamista vielä 8 minuuttia. Tarkkaile paiston loppuvaiheessa 
sämpylöiden väriä, etteivät ne tummu liikaa. Tarvittaessa voit laskea lämmön 150°C. 


Nautiskele lämpimänä!

Hanna


4 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä niin täydellisiltä sämpylöiltä!
    Ihanat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Hyviä nämä olivatkin, nuo siemenet sopii kyllä sämpylöihin täydellisesti!

      Poista
  2. Kuulostaa niin hyvältä! Näitä on ehkä pakko kokeilla joku päivä.

    VastaaPoista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!