Miten mukava onkaan ilahduttaa koulusta kiljuvan nälän kanssa kotiutuvia
lapsosia jollakin uunituoreella!
Tänään kokeilin jogurttisämpylöitä ja täytyy sanoa, että hyviähän ne olivat!
Mikäpä olisi parempi välipala kuin lämpimät sämpylät?!
Jogurttisämpylät (n. 20kpl)
2 dl maustamatonta jogurttia
3 dl kiehuvaa vettä
1 pss kuivahiivaa
2 rkl siirappia
2 tl suolaa
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
2 dl kaurahiutaleita
n. 9-10 dl vehnäjauhoja
1 dl oliiviöljyä
Sekoita kiehautettu vesi ja jogurtti. Lisää siirappi ja suola. Sekoita kuivahiiva kaurahiutaleiden joukkoon ja lisää nesteeseen. Lisää myös siemenet. Alusta taikinaan noin puolet jauhoista ja sekoita kimmoisaksi. Lisää öljy ja jauhoja niin, että taikina irtoaa kulhon reunoilta.
Kohota taikinaa n. 45 minuuttia.
Leivo sämpylöiksi, kohota pellillä vartti ja paista 250°C 5 minuuttia ja laske lämpö 175°C ja jatka paistamista vielä 8 minuuttia. Tarkkaile paiston loppuvaiheessa
sämpylöiden väriä, etteivät ne tummu liikaa. Tarvittaessa voit laskea lämmön 150°C.
Nautiskele lämpimänä!
Hanna
Näyttää kyllä niin täydellisiltä sämpylöiltä!
VastaaPoistaIhanat kuvat!
Kiitos Sari! Hyviä nämä olivatkin, nuo siemenet sopii kyllä sämpylöihin täydellisesti!
PoistaKuulostaa niin hyvältä! Näitä on ehkä pakko kokeilla joku päivä.
VastaaPoistaKannattaa ehdottomasti kokeilla!!!
Poista