Tämä joulunalusaika on perinteisesti leipomisen aikaa, ainakin minulle.
Juuri ne tuoksut luovat sitä jouluista tunnelmaa ja lähes aina
leipoessa meillä soi joululaulut jauhopöllyä vauhdittamassa!
Perinteisiä joululeivonnaisia leivon aina, niitä ovat meillä tietysti ne
piparit, joskus myös piparkakkutalo, joululimppu ja tietysti ne tortut. Usein teen myös
eri variaatioita jouluisista kakuista, joko juustokakuista, täytekakuista tai kuorrutetuista maustekakuista.
Uusia reseptejä on myös kiva kokeilla, koskaanhan ei tiedä, josko niistä uusista
löytyisi jotain, minkä voisi ottaa oman perheen perinteeksi...
Uusimmassa Unelmien talo ja koti-lehdessä oli kiva ohje pikkuruisista täytetyistä
luumu-kanelitähdistä. Pakkohan niitä oli kokeilla viime lauantain pikkujouluihin.
Nopeita ja helppoja valmistaa sekä ihania pieniä suupaloja, etenkin jos perinteiset
tortut tuntuvat liian suurilta.
Täytteeksi sopisi myös jokin suolainen, vaikka lohitäyte. Pinnalle voisi ripotella vaikka unikonsiemeniä.
Kaulitsin valmiita voitaikinalevyjä hieman ohuemmaksi ja otin pienä tähtiä. Paistoin 200 asteessa
noin 10-13 minuuttia. Annoin jäähtyä kunnolla, halkasin ja täytin luumuhillolla sekä
Valion luumu-kanelirahkalla.
Pinnalle tomusokeria!
Meidän väki tykkäsi näistä, ehkä jopa enemmän kuin niistä perinteisistä.
Seuraavaksi taidan kokeilla näistä sitä suolaista versiota!
Hanna
Mulle jäi lehdestä mieleen myös nämä pienet täytetyt tortut ja ajattelin kans tässä joku päivä kokeilla näitä. Kiva kuulla, että onnistui ja oli tykättyjä!
VastaaPoistaMinä myös kokeilin ja kyllä oli hyvää! Suolaisia tein yhtä helposti, täyttämällä kaupan valmiilla remouladekastikkeella. Ja hyviä oli nekin!
VastaaPoistaIhanan söpöjä tähtiä! Kiitos ideasta :)
VastaaPoistaOi! ihana idea. Taidan kokeilla. Onko sulla jotain hyvää voitaikina ohjetta... ;) Siunattua joulua teille <3
VastaaPoista