.

.

maanantai 24. helmikuuta 2014

Uusi viikko, uudet kakut!!!

Tänään siis jatkui synttärijuhlat. Tosin valitettavasti vierasmäärä
karsiutui vain yhteen vieraaseen. Liekkö
hiihtolomat vaikuttanut??  Kun peruutuksia tuli, jännättiin koko
perhe, että tuleeko yhtään vierasta!
Onneksi tuli!!!
Olispa ollut tosi kurjaa, jos ei ketään olisi tullut.


Kakuksi tein tämän vanhan ja tutun, erittäin hyväksi havaitun
suklaakakun!
Helppo kun mikä ja nopeakin tehdä!
Samalla tein myös toisen viemiseksi illan kyläpaikkaan!
Ohjetta on jo kyselty  useaan otteeseen, joten tässä se taas on!
Ota talteen ja kokeile!!!



SUKLAAKAKKU

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1 dl sokerilla maustettua vahvaa kahvia

Täyte ja kuorrutus:
1 taloussuklaalevy
200g tuorejuustoa (maustamaton)
4 dl kermaa
3 tl vaniljasokeria

Vatkaa pohjaan varten munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet
ja lisää muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
Paista voidellussa ja korppujauhotetussa (huomio gluteeniton) vuuassa 
175 asteessa 30-40 minuuttia.
Jäähdytä pohja hyvin. Jos teet gluteenittoman pohjan, parhaiten saat
sen leikattua osiin, kun pohja on saanut olla yön yli 
jäääkaapissa.

Vaahdota täytettä varten kerma. Sulata suklaa ja anna sen hetken jäähtyä.
Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan, kostuta kahvilla ja laita
täytettä n. 2cm molempiin väleihin ja loput mielesi
mukaan kakun päälle joko pursottaen tai ihan vaan levittäen.
Koristele haluamallasi tavalla.
Kakku saisi mieluiten maustua yön yli kylmässä, jotta
se ehtii kostua kunnolla.


Makeaa maanantai-iltaa!!!

Hanna

1 kommentti:

  1. Onpa ihanan näköinen kakku, sulla on niin hyviä ohjeita, että on vaikea valita mitä itse kokeilis :) Luin muuten ensiksi kostutuksesta, että laitetaan 1dl sokeria, ois voinu tulla hieman ällöä ;)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!