.

.

torstai 8. marraskuuta 2012

Gluteeniton Glögi-valkosuklaakakku

Eilen kehittelin uutta ohjetta glögi-valkosuklaakakkuun.
Aika riskiä kokeilla ihka uutta omaa kehitelmää juuri silloin, kun ajatuksena
on tarjota sitä vieraille:). Onneksi nämä vieraat ei ollut vieraita vaan ihan tuttuja vieraita, joten jos kakku olisikin mennyt pipariksi, niin tuskin se nyt olis niin paljon haitannut...



Siispä tässä ohjetta:

 Gluteeniton Glögi-valkosuklaakakku

Pohja:
200g gluteenittomia pipareita
50g gluteenittomia digestivekeksejä
75g sulaa margariinia

n. 2 dl puolukoita

Täyte:
1 prk Flora vispiä
2 prk vaniljarahkaa
2 rkl tomusokeria
200g valkosuklaata (Pandan)
6 liivatetta
1/2 dl punaista glögiä
1 tl kanelia

Pinnalle kiilteeksi:
4dl punaista glögiä
5 liivatelehteä

koristeeksi:
 valkosuklaata ja kanelitankoja

Hienonna keksit ja sekoita sulatettu margariini niihin. Painele seos leivinpaperilla 
vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja ripottele pinnalle puolukat.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora vispi ja sekoita joukkoon rahka, tomusokeri,
kaneli ja sulatettu valkosuklaa. Liota pehmeät liivatelehdet kuumaan glögiin ja kaada seos ohuena 
nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä yön yli.

Liota kiilteen liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna n. 0,5dl glögiä ja sekoita pehmeät
liivatteet siihen. Yhdistä sitten kylmä ja kuuma glögi ja kaada varovasti kakun päälle ja anna 
hyytyä noin 3-4 tuntia. Koristele ja eiku syömään!!!


Kakku oli kyllä oikein maukasta, tosin lapset moitti puolukoita, mutta muuten kakku
teki kyllä kauppansa. Kiilteen glögi olisi saanut olla vielä punaisempi, joten ensi kerralla ehkä 
vaihdan glögin merkkiä, tällä kertaa se sattui olemaan Marlin Perinteistä.


Lounasvieraille pääruuaksi oli tarjolla kanasalaattia ja patonkia!
Ja jälkkäriski tuota kakkua kahvin kera!!


Mikäpäs sen mukavempaa viettää torstaita, kun ystävien seurassa!!
Kiitos siis Mirva & co!!!

Hanna

11 kommenttia:

  1. Voi ihana Hanna! Kyllä täytyy ihmetellä Sinun taitojasi ja ahkeruuttasi, ihmeellistä että teidän porukka pysyy kuitenkin ihannemitoissa! Olet taitava, meikäläinen sen sijaan tekee vuodesta toiseen samojen ja samojen reseptien mukaan... Pitäiskö näin vanhana ottaa toisenlaiset tavat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihannemitoista ei ole täällä tietoakaan, mutta kiitos vaan Raija! Tuo leipominen on kyllä kiva harrastus ja joskus sitä saa oikein inspiksen kehitellä jotain uutta!

      Poista
  2. Salaatti maistui herkulliselle kuten myös glögikakku:) Kiva olla vieraana!! Hilla oli kasvanut ja kohta nuo pienimmät leikkii nukeilla yhessä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan teille kun tulitte ja olitte!!! Sain neideistä kivoja kuvia;)!

      Poista
  3. Iso kiitos taas uudesta ohjeesta, tervetuloa maistelemaan 19.11.12 klo 18.00 PartyLiten merkeissä. äippä

    VastaaPoista
  4. Oih mitä herkkuja!! Kauniita kuvia :)

    VastaaPoista
  5. Mitä tuossa salaatissa on? Se on todella herkullisen näköistä! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salaatissa on jääsalaattia, kirsikkatomaatteja, kurkkua, persikkaa, tummia rypäleitä, hunajamarinoituja broilersuikaleita ja chashew-pähkinöitä ,jotka on pyöräytetty pannulla öljyssä ja maustettu ripuaksella basilikaa. Lisäksi tarjolla oli Cantalope-melonia ja fetajuustoa. Nämä eri kulhoissa siksi, ettei kaikki omasta väestä niistä juurikaan välitä ;)!

      Poista
    2. Kiitos, tätä täytyy tehdä sopivan tilaisuuden tullen!

      Poista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!