.

.

sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Valkosuklaakakku tuunattuna pätkiksellä ja marjoilla

Aina, kun on synttäreitä, kyselen kakkutoiveita tietenkin itse juhlakalulta!
Kaverisynttäreillä sankarin kanssa kehiteltiin Minions-kakku, mutta nyt viikonlopulle ei
haluttu täytekakkua. Ruuben maalaili haavekuvia kakusta, jossa on
pohja keksimurua, päällä valkoinen kerros, suklainen kerros ja kaiken kukkuraksi 
mansikoita! Päätin tuunata vanhaa ja hyväksi havaittua
ohjetta pätkiksellä ja tuoreilla marjoilla ja tässä tulos!!!


Voin todeta, että kakusta tuli täydellinen!!! Tätä tehdään meillä aivan
 varmasti vielä uudelleen!


Kaupassa mansikoita hakiessa törmäsin myös pensasmustikoihin ja
ne oli niin houkuttelevan näköisä, että niitä oli aivan pakko ottaa myös rasiallinen 
kakkua koristamaan. Ilman marjoja kakku olisi ollut aivan liian makea, mutta marjojen
ansiosta siinä oli ihanaa raikkautta.
Ohjetta kakkuun ehdittiin jo kaipailla, joten olkaapa hyvät!!!


Valkosuklaakakku tuunattuna pätkiksellä ja marjoilla
Gluteeniton

pohja:
200 g Gluteenitonta Digestivekeksejä
70 g voita

täyte:
400 g vanilja-tuorejuustoa
3 munaa
1 dl sokeria
250 g valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
3 dl vispikermaa

4 pientä pätkistä
1 liivatelehti
tilkka kahvia

Murskaa keksit ja sulata voi ja sekoita keskenään. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle, leivinpaperin 
päälle.
Laita 6 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan. Vaahdota munat ja sokeri. Sulata valkosuklaa. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuustot muna-sokerivaahtoon. Lisää joukkoon vaniljasokeri, kermavaahto sekä valkosuklaa ja sekoita hyvin, mutta varoen. Erota n. 2-3 dl vaahdosta ja jätä odottamaan.
Kiehauta tilkka vettä, purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata liivatteet kuumaan nesteeseen.
Kaada liivateneste ohuena nauhana isompaan erään vaahtoa ja sekoita hyvin kokoajan.
Kaada vaahto keksimurupohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään n. 4-5 tunniksi.

Laita 1 liivetelehti likoamaan kylmään veteen. Sulata pätkikset vesihauteessa. Sekoita
sulanut suklaa pieneen vaahtomäärään. Kuumenna kattilassa tilkka kahvia, purista liivatelehdestä
ylimääräinen vesi pois ja sulata se kuumaan kahviin. Kaada seos ohuena nauhana pätkisvaahtoon ja sekoita hyvin. Kaada pätkisvaahto kakun päälle ja anna hyytyä vielä pari tuntia tai mieluiten yön yli.
Koristele haluamillasi marjoilla juuri ennen tarjoilua!


Nyt on taas kakkuja leivottu ja syöty ihan riittävästi viime viikkoina, joten pikkuruinen kakkupaasto
niin leipojalle kuin syöjillekin
tekee tässä kohtaa oikein hyvää. Sitäpaitsi ensimmäinen mahatautipotilas on tässä tuvassa 
toipilaana, joten saa nähdä miten meille lopuille käy. Onneksi kuitenkin saatiin juhlat juhlittua terveinä!

Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!
Pysykäähän terveinä!!

Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!