.

.

sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Isänpäivänä

Tämä isänpäivä ei alkanut aivan perinteisesti, sillä itse juhlakalu oli toisaalla työreissulla ja me
muut kotona. Jäi isänpäivän juhla-aamiainen tarjoilematta, mutta juhlimmekin isää sitten iltapäivällä isänpäivän päivällisen merkeissä!


Kokkina toimi esikoinen ja itse häärin vain apukokkina. 


Jälkiruuaksi Camilla teki pappilan hätävaraa, joka on koko perheen suosikkia!


Ja koska isi toivoi saavansa isänpäivänä jäädytettyä Daim-kakkua, piti sellainenkin ehdottomasti vielä tekaista! 
Enpä muistanutkaan, kuinka hyvää tämä olikaan.


Jäädytetty Daim-kakku (gluteeniton)

pohja:
2 munaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
150 g mantelijauhetta

täyte:
4 dl kermaa
3 keltuaista
0,5 -1 dl sokeria
2 kpl Daim-suklaalevyä (a`56 g)

Voitele irtopohjavuoka ja jauhota se mantelijauholla.
Vatkaa munat ja sokeria vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja mantelijauhe keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon. Paista 
175 c° 20-25 minuuttia. HUOM! Pohja on kypsä, kun sen keskusta on painunut reunoja alemmaksi, jolloin keskelle jää pesä täytettä varten.
Siirrä paistettu pohja jäähtymään leikkuulaudalle ja pese vuoka.
Laita pohja takaisin puhtaaseen vuokaan, jonka pohjalla on vuoan kokoinen leivinpaperi.
Vaahdota täytettä varten kerma. Vaahdota myös keltuaiset ja sokeri. Leikkaa Daim-suklaa 
pieniksi muruiksi ( jätä pieni määrä murua kakun päälle) ja yhdistä täytteen aineet. Kaada täyte täysin jäähtyneen pohjan pesään.
Ripottele pinnalle Daim-murut ja laita kakku muutamaksi tunniksi pakastimeen.
Ota kakku huoneenlämpöön n. 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Tämä ohje on aluperin kirjasta 
Hapanleivästä Sacherkakkuun, Gluteenittomia leivonnaisia!


Leppoisaa isänpäivän iltaa jokaiselle!
Nyt kömmin siipan viereen sohvalle... taidan kuitenkin ottaa virkkaustyön
kolmanneksi pyöräksi mukaan ;)!

Hanna


6 kommenttia:

  1. Jos haluaa tehdä ei-gluteenittoman niin laitetaanko mantelijauhon tilalle vehnäjauhoja?

    VastaaPoista
  2. Ah kuulostaa niin ihanalta! Taidan kokeilla, kun sain jouluvieraiden mukana Daimia. Mietityttää kuitenkin nuo raa'at keltuaiset näillä leveysasteilla, että ei taida olla turvallisia. Voisikohan keltuaiset korvata jollain.... Kiitti anyways! Sait veden kielelleni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ehkä siellä ei kannata testata raakoja keltuaisia ;)! Jos saatavana olis vaikka jotain tuorejuuston tyyppistä, niin se vois ehkä toimia! Toinen mihin Daimia vois kokeilla ja mikä siellä onnistuis olis http://tulppaaniuni.blogspot.fi/2014/01/vadelma-daimkakku-marenkipohjalla.html! Vadelmat voi aina korvata millä vaan hedelmällä! Halit sinne ja terveisiä perheelle!

      Poista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!