Uskaltauduin metsän laitaan!
Mukanani 7-vuotias turvamies Ruuben! Juttukaveri ja armottoman kova
marjastaja (varmasti isääni tullut)!
Hätyytti karhut ja käärmeet!
Saatiin siis olla ihan kaksin ja noukkia pikkuruisiin
ämpäreihin mustikoita!
Iso osa mustikoista katosi hetimiten parempiin suihin, mutta
kyllä sinne sankon pohjalle jotakin jäi!
Niistä tekaisin iiiihanan herrrrkullisen piirakan, apunani
samainen 7-vuotias, joka tällä kertaa keskittyi koneenkäyttäjän
ja maistajan rooliin.
Saatiin tuohon maisteluhommaan vielä yksi
vapaaehtoinen, kun Hilla tarjoutui apuun. Häneltä kävi kätevästi
myös pöydänpyyhkijän hommat ;)!
Yhdessä leivottu maistuu paremmalla kuin yksin tehty!
Gluteeniton mustikkapiirakka
100g voita
3/4 sokeria
1 muna
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajuhoja
1 tl leivinjauhetta
Pinnalle:
Mustikoita runsaasti
Muruseos:
50 g voita
1,25 dl sokeria
1,25 dl gluteenitonta jauhoseosta
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen ja lopuksi vielä keskenään
sekoitetut kuivat aineet (itse käytin tässä piirakassa pelkkiä glutenitonta jauhoseosta). Painele taikina voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan
pohjalle. Levitä pinnalle mustikat. (Jos käytät jäisiä mustikoita, sekoita joukkoon muutama
ruokalusikallinen perunajauhoja).
Nypi muruseoksen ainekset keskenään ja ripottele mustikoiden päälle.
Paista piirakkaa 180-200 asteessa noin puolisen tuntia.
Vaahdotin piirakan päälle vispikermaa jäätelön puuttuessa.
Pinnalle vielä muutama tuore mustikka, nam!
Lasten kanssa herkuteltiin ukkosen paukkuessa ja sateen hakatessa ikkunoita!
Voiko paremmin sadepäivää viettää???
Hanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!