.

.

torstai 3. huhtikuuta 2014

Kesän makua

Kesää kohti kun ollaan menossa, pakastinta on hyvä tyhjätä
marjoista, jos meinaa saada (joutuu keräämään) kesällä uusia.
Meillä on kaikki vadelmat jo syöty, mutta mansikoita ja mustikoita
on vielä jäljellä.

Tein eilen mitä mainioimman mustikkapiirakan,
joka kyllä kertaheitolla toi kesän ja 
kärpäset mieleen!
Piirakka on ihanan kostea ja paksupohjainen!
Kyytipojaksi vaniljakastiketta tai
vaniljajätskiä!!!


Mustikkapiirakka (pellillinen)

5 munaa
5 dl sokeria
3,75 dl sulatettua margariinia
2,5 dl maitoa
7,5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta

5 dl mustikoita (jäisetkin käy)

Muruseos:
50 g margariinia
1,25 dl sokeria
1,25 dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeria vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja
lisää  ne taikinaan vuorotellen rasvan ja maidon kanssa varovasti
sekoittaen. Kaada taikina uunipellille
ja ripottele pinnalle mustikat. 
Nypi muruseoksen aineet keskenään ja ripottele mustikoiden päälle.
Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.


Meillä on tässä ihan pihamaan vieressä oivat mustikkamaat, joten 
jopa minä voin tästä lähin kerätä mustikoita.
Monena vuonna olen ostanut valmiiksi noukitut, koska en karhupeloltani
ole uskaltanut metsään mennä.
Tuosta mättäältä on niin lyhyt kotiin, että vaikka karhu tulisikin,
hyvällä todennäköisyydellä ehtisin 
pinkaista sisälle turvaan ;)!

Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!