.

.

tiistai 1. huhtikuuta 2014

Heihei kotiäitiys...

Hieman haikeana on tätä viikkoa kuljettu päivä päivältä eteenpäin
ja odotetaan ja jännätään tulevaa.
Urani pullantuoksuisena kotiäitinä päättyy
 lauantaiaamuna kello seitsemän, kun astun uuteen työpaikkaan
ja aloitan työt. Uranaista minusta ei kyllä saa,
mutta työstään nauttivan kyllä!

Tänään käytiin tutustumassa ensimmäistä kertaa
Hillan kanssa päiväkotiin.
Reippaasti neiti tutustui uusiin kavereihin, leluihin ja 
täteihin, käyden kuitenkin välillä
sylissä halaamassa ja tarkistamassa, ettei äiti ole kadonnut.
Kyllä Hilla selvästi aisti, että tänne pitää vielä
jonain aamuna jäädä ilman äitiä ja isiä.
Vähän jännittää, kuinka se päiväkotielämä lähtee käyntiin.

Haikeaahan tämä on.
Kotona vietetty aika on ollut kyllä oikein mukavaa ja
 aika on mennyt kuin siivillä.
On ollut mukava olla kotona odottamassa koululaisia
ja kuulla tuoreeltaan päivän kuulumiset, ne hyvät ja vähemmän hyvät.
Kovasti olisi tekemistä täällä edelleen, mutta
elämässä ei aina saa kaikkea mitä haluaa ja siksi joskus on
 vaan pakko tehdä tiettyjä asioita.

Toisaalta odotan uutta työtä ja sen mukanaan tuomaa
rutiinia ja rytmiä, jos sellaista voi kolmivuorotyötä tekevällä
ollakaan...


Koska pullan-(tai sämpylän)tuoksuiset kotiäitipäivät ovat osaltani kohta
elettyä elämää, halusin ilahduttaa lapsia ja siippaa, kun vielä olen kotona nämä
muutamat päivät!
Tänään heitä odotti lämpimät porkkanasämpylät!
Kuka nyt ei tuoreista sämpylöistä tykkäisi!


 Taikinan tein summamutikassa näppituntumalla, enkä hoksannut
mittailla määriä. Taikinan tein veteen, jauhoina vehnäjauhot ja kaurahiutaleet,
oliiviöljyä loraus ja hienoksi raastettua porkkanaa mauksi.
Samanlaisen taikinan tein myös gluteenittomana, tosin hitusen
pienemmän.

Pitäkään peukut ja varpaat ristissä  uuden edessä!

Hanna

3 kommenttia:

  1. Hei, anteeksi saanko kysyä... onke perheessänne joku kellä on keliakia vai miksi teet myös gluteenitonta? Vai ihanko siksi ettei niissä ole vehnäjauhoja? Kiinnostaa nuo gluteenittomat sämpylät olisivat sopivia minullekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Ainahan kysyä saa ;)! Meillähän on toiseksi vanhimmalla lapsella keliakia. Se todettiin hänen ollessa 1,5 vuotias ja siitä lähin suurimman osan leipomuksista teen siis gluteenittomana, paitsi tietysti meidän muiden leivät.
      Gluteenittomiin sämpylöihin en siihenkään tarkkaa ohjetta osaa ainakaan tällä kertaa antaa. Ensi kerralla voin toki mitata tarkkaankin aineet. Mutta suunnilleen näin:
      3 dl vettä
      1 tl suolaa
      ripaus ruokosokeria
      puoli pussia kuivahiivaa
      n. 1,5 dl kaurahiutaleita (meillä siis kaura on sallittujen listalla)
      n. 1-1.5 dl porkkanaraastetta
      Loraus oliiviöljyä
      Gluteenitonta tummaa jauhoseosta (sunnuntai) sen verran, että taikina on sopivan tuntuista.

      Teen aina ensin taikinan, muotoilen sämpylät pellille (joskus käytän öljyä apuna) ja kohotan vasta sitten!

      Toivottavasti sait tästä edes jotain vinkkiä!

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!