.

.

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Ohje vadelma-valkosuklaajuustokakkuun


Tähän kakkuun on muutamat teistä ihanista kyselleet ohjetta, joten tässäpä se!
Kakku on vanha ohje, jota vähän modasin uuteen uskoon.


Vadelma-valkosuklaajuustokakku

pohja:
200 g Digestivekeksejä (gluteenittomat käy myös)
80 g voita

täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
3 munaa
1 dl sokeria
2 levyä Pandan valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
3 dl floravispiä
5 dl vadelmia
kaksi tilkkaa sitruunamehua

Murskaa keksit hienoksi muruiksi ja sekoita siihen sulatettu voi. Painele seos
irtopohjavuoan (halk. 24-26) pohjalle, jossa alimmaisena on vuoan kokoinen
leivinpaperi (tämä helpottaa kakun siirtämistä tarjoiluastiaan)
.
Laita 3 liivatetta likoamaan kylmään veteen.
Paseeraa vadelmat, eli painele niitä lusikalla siivilän läpi niin, että siemenet jäävät siivilään. 
(Siemenet voi heittää pois, niitä ei kakussa tarvita.)
Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vaahdota munat ja sokerit. Vaahdota myös kerma vaahdoksi.
Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään ja lisää siihen muna-sokerivaahto sekä
sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää vielä varovasti sekoittaen
kermavaahto. Jaa seos kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan paseerattu vadelma sekä
kuumaan sitruunamehuun liotetut liivatelehdet. Sekoita hyvin, jotta liivate sekoittuu tasaisesti.
Kaada seos keksipohjan päälle ja laita se jääkaappiin tai pakastimeen hyytymään.

Laita loput kolme liivatetta likoamaan kylmään veteen (n. 10 min). Liota liivatteet
kuumaan sitruunamehutilkkaan ja sekoita liemi toisen jäljellä olevista seoksista.
Kaada seos vadelmaseoksen päälle. Jos haluat tasaiset kerrokset kakkuun, anna
ensimmäisen kerroksen hyytyä kunnolla (vaikka pakastimessa). Hyydytä koko
kakkua mieluiten yön yli.

Itse hyydytin ensimmäistä kerrosta jääkaapissa vain sen aikaa, kun
toisen kerroksen liivatteet oivat likoamassa. Ja lopputuloksen näittekin ;)!

Ohje on myös gluteeniton, jos laittaa keksit gluteenittomina. 

Leipomisen ja maistelun iloa!!!

Hanna

sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Juhlat juhlittu!!!

Tältä erää alkaa olemaan juhlat purkissa!
Huoh, sanoo tämä äiti!
Vaikka tykkäänkin leipoa ja juhlia laittaa, niin tämä juhlamaratoni on kyllä
vienyt mehuja ihan kiitettävästi!
Onneksi siippa otti haltuunsa kaupassakävijän roolin, minä kun
siitä hommasta vähemmän tykkään!
Lappu kouraan ja mies kauppaan!!! Helppoa kuin mikä!


Valdelma-valkosuklaajuustokakkua tarjoiltiin eilen, kun vieraina olivat mummi ja vaari sekä
se ainut täti perheineen!


Liian hätäinen kun olin, sain aikaan lopulta ihan kivan värityksen kakkuun! Tarkoitus
oli saada saman vahvuiset raidat, mutta koska en jaksanut odottaa alemman
kerroksen hyytymistä, syntyi siitä tälläinen!


Pavlovaa oli tarjolla perjantaina, kun appivanhempani sekä lasten setä
perheineen olivat juhlimassa sankaria!


Kivan raikas tuli tästä kakusta hedelmien ansiosta! Kiwit laitoin vain
puolikkaaseen kakkuun, koska osa vierasta on enemmän tai vähemmän kiwille allergisia.
Nämä kakut sain valita aivan itse, eikä sankarilla ollut niihin mitään
sanottavaa.


Mutta tämän päivän kaverisynttäreille sankari halusi ehdottomasti mansikka-kermakakun!
Minulle oli tulossa jo hätä käteen, nimittäin meidän mansikat on pakkasesta
syöty jo aikaa sitten. Onneksi satuin näkemään Lidlin mainoksen, jossa ilmoiteltiin tuoreista
mansikoista! Jälleen pääsi siippa kauppareissulle ja sankari sai haluamansa 
mansikkakakun!
Espanjalaisiksi mansikoiksi nämä olivat HYVIN SUURIA, mutta
silti oikein maukkaita!

Nyt tämä leipuri laittaa hetkeksi pillit pussiin ja unohtaa jauhopölyt hetkeksi!
Seuraavat synttärit ovat onneksi vasta muutaman kuukauden päästä. Jospa silloin
päästäisiin vihdoin siihen tavoitteeseen, että juhlia pidetään VAIN yhtenä päivänä!

Loma loppuu ja huomenna palaa jälleen arki, ihana arki!
Sen voin tämän juhlahumun jälkeen todeta, että huomenna taidan päästä
töihin huilaamaan... vai miten se menikään???

Kesälomaa odotellessa ;)!!!

Hanna

perjantai 27. helmikuuta 2015

Lomakuulumisia

Tänään on jo viides lauantai tällä viikolla!
Niin lomalla sitä on, ettei ole edes käsitystä meneillään olevasta päivästa!
Mullahan on kyllä yleensäkin päivät aivan sekaisin vuorotyön takia, että 
eihän tämä mikään ihme ole!!!

Loma on tehnyt tehtävänsä silloin, kun on saanut tehdä sitä mitä huvittaa!
Yhteisiä juttuja perheen kanssa, nähdä rakkaita sekä jotain pientä harrastetta itse kukin!
Jopa ikkunanpesu voi olla mielekästä puuhaa, lomalla!

 Myös oman äidin hoivissa on hyvä olla ja aina silloin
tällöin kerätä vähän voimia!
Kiitos  Äiti!


Eilen vietettiin esikoisen kanssa laatuaikaa tyttöjen kesken
kaupungilla shoppaillen ja salaattilounasta syöden.
 Niinhän se meni tälläkin kertaa, että lasten vaatteita
sitä tuli ostettua. Yleensä itselle on niin vaikea hankkia mitään, mielummin
hankin lapsille vaatteita kuin itselleni... 
Eilen tein toki pienen poikkeuksen!!!
Löysin itselleni kesän juhliin kengät! Pakkohan ne oli ottaa mukaan, koska
hintakin oli olemattomat 10€, sillä Halosella oli sopivasti muuttomyynti käynnissä!
Nyt on siis kesän juhliin kengät, vaikka mekosta ei ole tietoakaan ;)!


Loppuviikko meneekin juhliessa Danielin 12v synttäreitä!
Tänään oli juhlien osa 1/3. Kun juhlitaan useampana päivänä, ehtii
vieraiden kanssa jutella oikein kunnolla, eikä tule oloa, että joku vieras jää
vähemmälle huomiolle!
Kiitos tämän päivän vieraille ja tervetuloa huomisille ja ylihuomisille!!!


Sankarin toiveiden mukaan mentiin tarjottavien kanssa jälleen kerran!
Tällä kertaa cup cakeja tein kinder-piirakan ohjeella, joka löytyy muutama postaus
sitten. Aika kivoja nämä olivat näinkin tehtyinä.


Lisää muista tarjoiluista kuvia loppuviikolla, koska kuvat ovat edelleen kamerassa ja
laiskuus iski sohvan vetäessä puoleensa!

Hanna vaikenee, mutta vain hetkeksi ;)!

maanantai 23. helmikuuta 2015

Haaveita toteutuu

Olen haaveillut kauniista, valkoisesta ja vanhan näköisestä
hyllystä keittiön seinälle. Olen katsellut kirppareilla sillä
silmällä ja kurkistellut tori.fi-sivuille, mutta sitä oikeaa ei vain ole osunut kohdalle.

Siippani työpaikalla on puuverstas ja vähän kuin vitsillä pyysin häntä
tekemään hyllyn. Te, jotka vähänkään tunnette siippaa, tiedätte, että
puutyöt ei ole hänen niitä vahvimpia alueita ;). 
Mutta mutta...


... tällä kertaa hän yllätti minut totaalisesti!!!
"Vanhasta" puolisosta löytyy näemmä uusia puolia!
Netistä katseltiin hyllyjen kuvia ja niistä yhdistelemällä siippa piirsi
mallin ja yksi kaunis päivä lähti verstaalle. Tullessaan hänellä oli
mukana tälläinen kaunotar, tosin ilman maalia ja koukkuja.
Koukut tilasin täältä, klik!

              

En olisi ikinä uskonut, että siippa kykenee tälläiseen!!!
Nytpä uskon! Ja päässä raksuttaa muitakin mahdollisia ideoita, joita
hän voisi toteuttaa!
Aina kannattaa siis haaveilla!


Hylly täydentää keittiötä ja sopii ruokapöydän päätyyn täydellisesti!


Ensimmäisen lomapäivän aurinko alkaa pikkuhiljaa laskea mailleen.
Saatiin tänään myös Daniel takaisin seurakunnan talvileiriltä ja pian päästään viettämään
koko perheen leffailtaa herkkuineen!!! 

Iloista iltaa sinulle!!!

Hanna

Tunnelmia meidän lomalta voi katsella instagramista,
  käyttäjänimellä hanna_k7!

sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Energiaa!!!

Eilen täyden työpäivän jälkeen riitti energiaa vielä kotiinkin yllättävän paljon.
Luulen, että tänään alkavalla lomalla taisi olla jotain tekemistä
tuon energisen olon kanssa.
Jo useamman päivän ajan mielessä oli leipoa työkavereille kinder-piirakkaa viimeisenä
työpäivänä ennen lomaa !
Vain siksi, että pääsen lomalle ;)!


Kinder-Piirakka
pellillinen

6 dl sokeria
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa

Voikreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
200-300 g maitosuklaata 
25 g valkosuklaata

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Hämmennä nesteet puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.

Paista piirakkaa 30-35 min 200 asteessa. Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi. Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Hämmennä nesteet puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.

Paista piirakkaa 30-35 min 200 asteessa. Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5-0 min). Lisää joukkoon vaniljasokeri. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään.

Sulata suklaat mikrossa erillisissä astioissa. Levitä maitosuklaa nopeasti kovettuneen kreemin päälle. Valuta valkosuklaasta raitoja piirakan päälle. Marmorikuvion saat vetämällä esimerkiksi hammastikun päällä raitoja vielä sulaan suklaaseen.


Sisko soitti tulevansa tyttöjensä kanssa vielä illalla käymään, joten tein juustosämpylä-
taikinan. Tuoreet ja lämpimät sämpyläthän maistuvat kenelle vain!! Minua ei
näiden sämpylöiden leipomiseen taikinan teon jälkeen juuri tarvittu, sillä tytöt
leipoivat sämpylät valmiiksi. Keittiön siivous jäi kuitenkin (taas) minun tehtäväksi...
Ilo oli kuitenkin katsella siskosten  leipomispuuhia! Hillakin pyöritti
pienen pieniä taikinapalloja oikein kaksivuotiaan innolla, isosiskon antaessa välillä
hyviä neuvoja.
Itse teen sämpylätaikinan aina summamutikassa, mutta jonkinlaista
ohjetta näihin kysyttiin, joten tässä suuntaa-antava ohje. Lähinnä vehnäjauhojen
määrä on epämääräinen.


Juustosämpylät
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 rkl suolaa
2 rkl siirappia
50-100g juustoraastetta
3 dl kaurahiutaleita
n. 6 dl venhäjauhoja 
loraus öljyä

Mittaa reilusti lämmintä vettä taikinakuljoon. Sekoita joukkoon suola, siirappi sekä
kaurahiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon juustoraaste,
öljy ja vehnäjauho. Huomaathan, että tässä ohjeessa jauhojen määrä on vähän sinne päin, joten
laita ensin vaikka puolet, alusta taikinaa ja katso tarvitseeko taikina vielä jauhoja. Taikinassa on
tarpeeksi auhoja, kun taikina irtoaa kulhon reunoista vaivatessa.
Kohota taikinaa n. 20 minuuttia lämpimässä paikassa.
Leivo sämpylöiksi, aseta pellille ja kohota uudelleen n.15-20 minuuttia. 
Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Näillä eväillä on hyvä aloittaa lomanvietto!!!
Hyvää hiihtolomaa kaikille siitä nauttiville!!!

Hanna

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Marinoidut punasipulit

Edellisen postauksen salaattiannoksessa näkyy hieman punasipulilisäkettä, joka
on aivan taivaallisen hyvää ja sopii loistavasti lähes minkä tahansa
ruuan lisäkkeeksi.
Tällä ohjeella olen sitä tehnyt ja meillä jopa lapset tykkäävät siitä.
Ohjeen alkuperää en muista.


Marinoidut punasipulit

5 punasipulia (noin kananmunan kokoisia)
0.5 dl puna- tai valkoviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 dl sokeria
suolaa ja pippuria

Kuori ja viipaloi sipulit mahdollisimman ohuiksi renkaiksi.
Sekoita liemi ja yhdistä sipuleihin. Anna marinoitua huoneenlämmössä
muutama tunti. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita tiiviisti suljettavaan purkkiin. Säilytä 
jääkaapissa.

             

Tänään kaapista sattui löytymään vain valkoviinietikkaa, joten sitä laitoin tällä 
kertaa. Molemmat sopivat oikein hyvin.
Punasipulin terveellisyyttä tässä kompensoi sokerin määrä ;)!
Haittaakse?


On vaikea arvioida kuinka pieneen tai isoon purkkiin lisäkkeen saa
valmiina mahtumaan, sillä marinoituessaan sipulit tavallaan 
"löystyvät" ja menevät pienempään tilaan. Tähän purkkiin olisi
mennyt kaksinkertainen määrä sipulia... Ensi kerralla teen kyllä tupla annoksen!!!

Hanna

tiistai 17. helmikuuta 2015

Akkuja lataamassa

Aina joskus meille vanhemmille tulee tarve päästä latautumaan.
Oli sitten lapsia 1 tai 10.
Tai ainakin minulle tulee... On ihana päästä hetkeksi rauhoittumaan ja
keskustelemaan aikuisessa seurassa ilman keskeytyksiä ja syödä lämmintä ruokaa, vielä kun se 
on lämmintä! Joskus näitä hetkiä pääsee viettämään siipan kanssa ja sitten 
toisinaan ystävän, tässä tapauksessa siskon kanssa!
Ne on niitä arjen pieniä, mutta kuitenkin melko harvinaisia hetkiä, joista
saa lisää virtaa akkuihinsa.


Olipa seurassani siippa tai ystävä tai sisko, suosikkipaikkani täällä 
Jyväskylässä on pikkuinen sisustuskahvila DeCafe, joka sijaitseen torikeskuksessa kaupungin 
ytimessä!
Salaatit siellä vaan on yksinkertaisesti NIIN hyviä! Ja vaihtoehtoja on vaikka ja kuinka!
Kannattaa ehdottomasti kokeilla. 

DeCafesta saa myös ihania jälkiruokakakkuja ja leivoksia, mutta
meillä matka jatkuu usein toiseen suosikkipaikkaa jälkiruualle.


Nimittäin Kahvila Miriam's sijaitsee aivan kivenheiton päässä DeCafesta ja
 on meidän koko perheen suosikkikahvila!
Jopa lapset osaavat pyytää sinne kahville, sen kerran kun kaupungilla käydään.


Kakkuja on jos jonkinlaisia, mutta ehkä paras on tämä Vadelma-valkosuklaakakku!
Ohje mahtaa olla salainen, mutta tänään siskon kanssa vähän analysoitiin kakun
makua ja pian on pakko alkaa testaamaan, josko pääsisi edes lähelle tuota
taivaallista!
Jos saan reseptiä ratkaistua, jaan sen kyllä teidän kanssa, uskokaa pois!


Puoliksi kakkupala syötiin, eikä viimeisestäkään palasta tullut riitaa...
Kiitos seurasta Minna!!!

Täällä tauti alkaa minun kohdalla olla elettyä elämää ja jaksaa taas
normaaliin tapaan touhuilla. Sen sijaan siippa on saanut tartunnan. Onneksi sairastellaan sentään vuoronperään, on aina toinen kuitenkin terveenä ja jaksaa huolehtia arjen pyörittämisestä toisen
huilatessa. 

Pitäkäähän huolta itsestänne ja toisistanne!!!

Hanna

Ps. Tämä EI ole sponsoroitu postaus, vaan aivan rehellinen mielipide!!!