.

.

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Ohje vadelma-valkosuklaajuustokakkuun


Tähän kakkuun on muutamat teistä ihanista kyselleet ohjetta, joten tässäpä se!
Kakku on vanha ohje, jota vähän modasin uuteen uskoon.


Vadelma-valkosuklaajuustokakku

pohja:
200 g Digestivekeksejä (gluteenittomat käy myös)
80 g voita

täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
3 munaa
1 dl sokeria
2 levyä Pandan valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
3 dl floravispiä
5 dl vadelmia
kaksi tilkkaa sitruunamehua

Murskaa keksit hienoksi muruiksi ja sekoita siihen sulatettu voi. Painele seos
irtopohjavuoan (halk. 24-26) pohjalle, jossa alimmaisena on vuoan kokoinen
leivinpaperi (tämä helpottaa kakun siirtämistä tarjoiluastiaan)
.
Laita 3 liivatetta likoamaan kylmään veteen.
Paseeraa vadelmat, eli painele niitä lusikalla siivilän läpi niin, että siemenet jäävät siivilään. 
(Siemenet voi heittää pois, niitä ei kakussa tarvita.)
Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vaahdota munat ja sokerit. Vaahdota myös kerma vaahdoksi.
Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään ja lisää siihen muna-sokerivaahto sekä
sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää vielä varovasti sekoittaen
kermavaahto. Jaa seos kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan paseerattu vadelma sekä
kuumaan sitruunamehuun liotetut liivatelehdet. Sekoita hyvin, jotta liivate sekoittuu tasaisesti.
Kaada seos keksipohjan päälle ja laita se jääkaappiin tai pakastimeen hyytymään.

Laita loput kolme liivatetta likoamaan kylmään veteen (n. 10 min). Liota liivatteet
kuumaan sitruunamehutilkkaan ja sekoita liemi toisen jäljellä olevista seoksista.
Kaada seos vadelmaseoksen päälle. Jos haluat tasaiset kerrokset kakkuun, anna
ensimmäisen kerroksen hyytyä kunnolla (vaikka pakastimessa). Hyydytä koko
kakkua mieluiten yön yli.

Itse hyydytin ensimmäistä kerrosta jääkaapissa vain sen aikaa, kun
toisen kerroksen liivatteet oivat likoamassa. Ja lopputuloksen näittekin ;)!

Ohje on myös gluteeniton, jos laittaa keksit gluteenittomina. 

Leipomisen ja maistelun iloa!!!

Hanna

6 kommenttia:

  1. Voi namskis miten herkullisen näköinen kakku...ja varmasti myös hyvä! Otankin ohjeen talteen ja kokeilen! Kiitos, kun jaoit ohjeen! Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja olepa hyvä! Onnea leivontaan!

      Poista
  2. Tätä ohjetta jo odottelinkin, vaikuttaa niin hyvältä tuo valkosuklaan ja vadelman yhdistelmä! Kiitos taas ja hyvää kevättä koko perheelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on todella hyvä yhdistelmä! Kokeilemisen arvoinen!

      Poista
  3. Nam, on varmasti ihanaa. Tätä on kokeiltava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä hyvää! Kokeile ja kerro sitten miten onnistuit!

      Poista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!