.

.

sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Talvipäivän suolaisen makea herkku!!!

Ihan ensiksi haluan kiittää teitä kaikkia niin kauniista sanoistanne edellisen
postauksen kommenteissa! 
Olette ihania ♡!!!

Aivan ihanasta auringonpaisteesta ja kirpsakasta pakkasesta ollaan saatu nauttia
 tänä viikonloppuna! Lunta on täällä meillä ennätyspaljon, eikä enää oikein tiedä mihin sitä kulkuväyliltä kolaisi, sillä kinokset on niin korkeat joka paikassa. Kaunista ulkona on joka tapauksessa hankien kimallellessa auringon säteissä! 


Ulkoilua, lötköttelyä, kirppistelyä, leivontaa, kotiruokaa ja
hitaita aamuja on mahtunut tähän vapaaseen viikonloppuun. Valon määrän huomaan
lisääntyneen myös aamuisin, sillä aamuisin olen herännyt valon tunteeseen, siihen, kun
päivä kirkastuu jo hyvissä ajoin ennen yhdeksää. Kun vielä kuukausi sitten olisi voinut nukkua vaikka kellon ympäri, niin nyt herää päivän sarastukseen! Ja se jos ikä on ihana tunne!
Aina vaan uudestaan tulen siihen tulokseen, että toimin aurinkovoimalla!!!


Tämän vapaan viikonlopun kunniaksi halusin kokeilla uutta kakkureseptiä, 
jonka löysin T Ä Ä L T Ä ! ! !
Muutin kakun gluteenittomaksi ja voi miten se olikin hyvää! Tässä olisi erittäin hyvä vaihtoehto myös yhdeksi juhlapöydän herkuista tulevan kesän juhliin! Tämä kakku on parhaimmillaan kylmänä, joten sen voisi oikein hyvin tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi, mikä taas helpottaa juhlapäivän valmisteluhässäkkää!

Salted Caramel Cheese Cake
Gluteeniton
Pohja:
170 g gluteenittomia digestivekeksejä
50 g sulatettua rasvaa

Juustotäyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 munaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 kuohukermaa

Pinnalle:
sormisuolaa

Voitele 24 cm Ø irtopohjavuoka. Itse oikaisin tässä ja vuorasin vuoan leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu rasva. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 160 °C n. 12 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä. Anna jäähtyä.

Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää siihen sokerit, sitruunamehu sekä suola. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista n. 30-35 minuuttia 160°C uunissa, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä.

Kaada kattilaan fariinisokeri ja kuohukerma. Keitä kinuskia hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Kokeile laittaa ensin pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa on kinuski valmista. Anna kinuskin jäähtyä muutama minuutti ja kaada kinuski kakun päälle hyvin varovasti, jotta se ei valu kakun reunoilta.

Laita kakku jääkaappiin yöksi. Nosta kakku tarjoiluvadille ja ripottele pinnalle sormisuolaa juuri ennen tarjoilua!


Herkullisen makunsa ja helpon reseptin ansioista tämä kakku jää varmasti minun
suosikkikakkujen joukkoon ja tätä teen varmasti toistekin! 
Kiitos vaan herkullisesta reseptistä Kanelitytölle!!!


Hanna

PS. Muistathan osallistua arvontaan edellisessä postauksessa!!!
Aikaa osallistumiseen on vielä viikko!!!

5 kommenttia:

  1. Todella kauniita kuvia ja näyttää kyllä todella herkulliselta! 😍 Ihanaa että kokeilit ja tykkäsit ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos sinulle ihanasta ohjeesta!

      Poista
  2. Näyttää kyllä niin herkulliselta, että pitänee viikonlopun juhliin testata :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos tästä vinkistä, kokeilin viikonloppuna ja olipa hyvää! T. EijaJii

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakku oli kyllä meilläkin koko perheen mieleen! Kiva, että teilläkin tykättiin!

      Poista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!