.

.

tiistai 12. syyskuuta 2017

Synttäriherkkuja

Näin syksyllä meillä juhlitaan molempien tyttöjen synttäreitä, kuukauden välein.
Viikonloppuna meillä pidettiin pienimuotoisia yhteissynttärijuhlia
lähimpien kesken.


Tykkään kovasti järkätä juhlia ja miettiä ja etsiä uusia kakkureseptejä
juhlia varten. Netin ihmeellisestä maailmasta löytyy toinen toistaan kivempia
ohjeita ja kuvahaulla löytyy yleensä ne parhaimmat ehdokkaat kokeiluun. Tällä kertaa kokeiluun pääsi valkosuklaa-puolukkakakku sekä
Cookies 'n' cream-brownie!
Ohjeita olen jälleen muokannut meille sopiviksi!


Parhaimmat reseptit päätyvät tietysti aina tänne blogin puolelle muiden iloksi
sekä itselle muistiin! Valkosuklaa-puolukkakakun ohjetta oli jo instan puolella useampikin
vailla. 
 Alkuperäinen ohje löytyi Lily.fi sivulta


Valkosuklaa-puolukkakakku

200g Coppenrath Cooky-täytekeksejä (gluteeniton)
75 g sulaa rasvaa

200g valkosuklaata
4 dl flora vispiä
500g maitorahkaa
1 dl sokeria
3 rkl Lemon curdia
5 liivatelehteä
1,5 dl puolukoita

Murksaa keksit tehosekoittimissa hienoksi ja sekoita siihen sulatettu rasva.
Painele seos irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Sulata suklaa vesihauteessa. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Paseeraa puolukat siivilän läpi ja jätä odottamaan.
Vaahdota kerma ja lisää siihen maitorahka, sokeri ja lemon curd.
Lisää seokseen valkosuklaa ja sekoita hyvin. 
Kuumenna tilkka vettä kattilassa, purista liivatelehdistä ylimääräinen
vesi pois ja liota liivatteet kuumaan veteen.
Lisää liemi ohuena nauhana kermaseokseen kokoajan 
sekoittaen. 
Kaada seoksesta 2/3 osaa keksipohjan päälle ja sekoita loppuosaan
puolukka. Kaada punertava seos varovasti vuokaan valkoisen seoksen päälle.
Anna kakun hyytyä yön yli jääkaapissa.

Nuo Coppenrath Cooky-täytekeksit on testattu parhaimmiksi gluteenittomiksi kekseiksi
juustokakkujen pohjaksi meidän keittiössä! Pohjasta ei tule liian murenevaa, kuten
monien muiden gluteenittomien keksien kohdalla usein käy.

Valkosuklaa-puolukkakakku sai oikein hyvän vastaanoton sekä vierailta että
kotiväeltä! Ihanan suklainen, sitruunainen ja samalla oikein raikas!

Tuhtiakin tuhtimmat Cookies 'n' cream-brownie oli juuri niin suklaista kuin kuvistakin
voi aavistaa.
Leikkaisinkin siitä tosi pieniä palasia tarjolle ja ne olivat juuri sopivia.
Ei niitä yhtä enempää olisi kerrallaan voinut syödäkään.
Nämä tein myös gluteenittomana samoista täytekekseistä kuin edellisessä ohjeessa.
Tämä alkuperäinen ohje on makeaa.fi sivuilta


Cookies 'n' cream-Brownie

pohja:
100 g tummaa suklaata
100g voita
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
gluteenittomia  täytekeksejä (Coppenrath Cooky)

täyte:
250 g mascarpone-juustoa
3 dl flora vispiä
1 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
gluteenittomia täytekeksejä

pinnalle:
sulatettua suklaata

Sulata voi ja suklaa. Vaahdota munat ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Vuoraa 20 x 30 kokoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada
taikina vuokaan. Murra keksejä taikinan päälle. Paista175°C 25-30 minuuttia. Anna pohjan jäätyä kunnolla.

Vaahdota täytteen kerma ja lisää siihen mascarponejuusto ja sokerit.
Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja murenna keksejä pinnalle. Sulata 
suklaa ja viimeistele brownie suklaaraidoilla. 
Paloittele terävällä veitsellä, jota olet kastanut kuumaan veteen, näin saat kauniita 
paljoa tarjolle!

Kakku on juuri niin makea kun olettaa saattaa, mutta voin luvata, että se 
tyydyttää pahimmankin makeannälän!

Elämä on melkein yhtä juhlaa, kun viikonloppuna vietettään parhaimman appiukon
synttäreitä ja sitten olisi vielä yhdet 5-vuotisjuhlat kavereille tämän kuun puolella.

Hanna



6 kommenttia:

  1. Jo vain oli taaskin herkullisia 😋

    VastaaPoista
  2. Hyvältä kuulostaa tuo puolukan ja sitruunan yhdistelmä. Lisäksi flora vispikerma ja rahka on mun suosikkeja.Tätä pitää kokeilla. Meillä seuraavat synttärit vasta lokakuun loppupuolella. Saiskohan silloin vielä tuoreita puolukoita? Kiitti ohjeesta!😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää se olikin! Kokeilemaan ihmeessä. Tähän kakkuun sopii myös pakastepuolukat!

      Poista
  3. Ihania uusia reseptejä taas kokeiluun, kun meidän loppusyksyn juhlaviikot alkavat :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!