.

.

perjantai 5. elokuuta 2016

Key lime pie - sieltä mennään mistä aita on matalin!

Meillä ei ole leivottu minkäänlaista kakkua piiiitkään aikaan!
Edes sitä perinteistä mansikkakakkua en ole tainnut tänä kesänä leipoa.
Tai en ainakaan muista leiponeeni ;)!


Pitkään on ollut mielessä tehdä lime-kakku key lime pien ohjeella, mutta
se on aina vaan siirtynyt. Sitten löysin netistä helpon ohjeen, jota muutin vieläkin
helpommaksi ja nopeammaksi ja samalla gluteenittomaksi.
Jos osaa vaahdottaa kerman, niin tämä kakku onnistuu varmasti!


Key lime pie
Gluteeniton

pohja:
250 g gluteenittomia (tai tavallisia) Digestive-keksejä
100 g margariinia

täyte:
4 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa (valmiiksi keitettyä)
3 limen mehu
1 limen raastettu kuori
4 liivatelehteä 

päälle:
mansikoita
mustikoita
marenkia

Hienonna keksit muruksi ja sekoita muruihin sulatettu margariini.
Leikkaa irtopohjavuoan (n. Ø 25cm) pohjalle leivinpaperi ja painele keksimuruseos
paperin päälle ja vuoan reunoille.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Pese yksi lime astianpesuaineella ja huuhtele hyvin. Raasta sen kuori.
Purista kaikkien kolmen limen mehu. Ota tilkka limemehua pieneen kattilaan.Vaahdota kerma ja sekoita siihen kondensoitu maito sekä limemehu ja limen raastettu kuori.
Kuumenna tilkka limen mehua, purista pehmeistä liivatteista ylimääräinen vesi pois
ja lietä liivatteet kuumaan mehuun. Kaada liivate-mehuneste ohuena nauhana 
vaahtoon ja sekoita kokoajan hyvin. Kaada vaahto keksipohjan päälle, tasoita pinta, peitä kakku
 ja jäähdytä jääkaapissa yön yli. 
Koristele juuri ennen tarjoilua tuoreilla marjoilla sekä marengeilla.

Kakusta saa tavallisen vaihtamalla gluteenittomat keksit tavallisiin!

Tarjosin kakkua tänään kahvipöydässä! Oli varsinaista herkkua!
Ihanan raikas ja kesäinen, eikä lainkaan liian makea!

Hanna






4 kommenttia:

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!