Heidi kyseli gluteenittoman pullan ohjetta edellisessä postauksessa, joten
tässä se tulee!
Ohjeen olen löytänyt joskus netistä (en enää muista mistä),
enkä ole sen jälkeen muuta ohjetta
kaivannutkaan. Myöskin meidän lahjomaton gluteenittomien
tuotteiden suurkuluttaja, Daniel (kohta 12v) antoi
pullasta vain ylistävää palautetta.
Gluteeniton pulla
5 dl maitoa
2 tl psylliumjauhetta
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
2 munaa
2 dl hienoja riisijauhoja
7 dl sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta
3 pss kuivahiivaa
Tee taikina kuten normaalistikin, mutta lisää ensin vain puolet jauhojen määrästä
sekä hiiva ja anna turvota n. 10-15 minuuttia. Tämän jälkeen lisää loput jauhot, alusta taikina, kohota
ja leivo. Kohota vielä valmiita pullia, voitele munalla, laita halutessasi
raesokeria päälle ja paista 200 asteessa 10 min.
Puolesta taikinasta leivoin pyöreitä pullia ja puolesta
pieniä korvapuusteja. Taikina on melko helppoa leipoa, eikä tartu niin
kamalasti pöytään kiinni, kuin joillain muilla ohjeilla tehtynä.
Toivottavasti onnistut!
Hanna
Tämä ohje tuli kuin tilauksesta, kiitos! Kysyisin oletko aina laittanut hiivaa noin paljon? Riittäisikö 2 pussia? Pullan maku oli aika hiivainen. Tosin, kohotin n. tunnin, sekin voi vaikuttaa makuun. Kriittinen raati kuitenkin ylisti pullia todella herkullisiksi :)
VastaaPoistaHyvä, että pullat onnistuivat! Olen kyllä laittanut aina ohjeen mukaan hiivaa, mutta uskoisin, että taikina nousisi kahdellakin pussilla..
VastaaPoistaHyvä, että pullat onnistuivat! Olen kyllä laittanut aina ohjeen mukaan hiivaa, mutta uskoisin, että taikina nousisi kahdellakin pussilla..
VastaaPoistaLaitoin taikinaan myös 50g pehmeää voita, toi kivasti makua lisää :)
VastaaPoista