.

.

torstai 18. joulukuuta 2014

Candy Cane Cake with Chocolate

Kaipaisikohan joulupöytä jotain uutta jälkiruokaa tai jotain, mitä voisi 
illan pimetessä ja talon hiljentyessä ottaa palan 
lautaselle, hiipiä sohvalle ja herkutella?


Tietenkin tässä on vaara saada suklaasta yliannostus, mutta
haittaako se???


Candy Cane-kakku

pohja:
200 g piparkakkuja
80 g margariinia

täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl flora vispiä
3 munaa
1 levy Fazerin sinistä
2 tl vaniljasokeria
2-3 karkkikeppiä
6 liivatelehteä
tilkka kahvia

koristeeksi:
karkkikeppejä

Murskaa piparit ja sekoita murut sulatettuun margariiniin. Leikkaa irtopohjavuan pohjan kokoinen pala leivinpaperista ja laita se vuuan pohjalle ja painele piparimuruseos sen päälle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota munat vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota myös Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa. Murskaa
karkkikepit. Sekoita munavaahtoon varovasti tuorejuusto, vaniljasokeri, 
karkkikeppimurut ja suklaa. Sekoita joukkoon vielä kermavaahto. 
Kuumenna kahvi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota ne kahviin ja kaada kahvi
ohuena nauhana hyvin sekoittaen täyteseokseen.
Kaada seos irtopohjavuokaan. Anna hyytyä mieluiten yön yli!
Koristele vasta hetki ennen tarjoilua!
Ja kyllä, ohjeesta puuttuu sokeri, ihan tarkoitusella! ;)

Ohjeesta saa helposti gluteenittoman vaihtamalla diettiin sopivat piparit sekä suklaan!

Kuusi yötä jouluun on...

Hanna

2 kommenttia:

  1. Onpa söpöjä ja makeita joulujuttuja sinulla jälleen. Oikein rauhaisaa ja siunattua joulunaikaa koko perheelle! T:EijaJii

    VastaaPoista
  2. Ihanaa joulunaikaa myös sinne teille!

    VastaaPoista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!