.

.

lauantai 8. helmikuuta 2014

Vaahtokarkki-brownie

Tänään oli ihan pakottava tarve leipoa jotain hyvää!
Pakottava tarve olisi ollut tehdä muutakin, tällä hetkellä on niin paljon inspistä
ilmassa, ettei tiedä mihin tässä oikein ryhtyisi.
Virakkailut houkuttaa samoin kun keskeneräinen tilkkutäkki.
Päässä pyörii myös mahdollisen uuden kodin mahdolliset sisustus-
ratkaisut.
No, tänään keskityin kuitenkin 
leipomiseen kaiken muun viikonloppuhässäkän keskellä.


Tähän herkkuun ohje löytyi alunperin täältä!


Hiukkasen sitä muutin niin, että tästä tein gluteenittoman.
Eli tässä se muunneltu versio!

Vaahtokarkki-brownie (pellillinen)

Brownie-pohja:
4 dl sokeria
6 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa

1 tl sormisuolaa
2,5 dl vettä
200g voita tai leivontamargariinia
4 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 dl maito
2 kananmunaa

Kuorrute:
 260g Fazerin   maitosuklaata  
1,5 dl kuohukermaa 
muutama rivi tummaa suklaata
muutama rivi valkoista suklaata 
 pieniä vaahtokarkkeja
suolapähkinöitä
Pohjan valmistus:
Aloita sekoittamalla kuivat aineet keskenään (sokeri, jauhot, vaniljasokeri & sooda). Kiehauta kattilassa keskenään leivontamargariini, kaakaojauhe, vesi ja suola. Yhdistä kuiva-aineseos kaakaoseoksen kanssa. Lisää joukkoon 1 dl maitoa ja sekoita. Kun massa on jäähtynyt, lisää joukkoon kananmunat ja sekoita uudelleen. Kaada massa leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa n. 20 min ajan. Anna pohjan jäähtyä kokonaan ennen kuorrutteen lisäämistä.

Kuorrutteen valmistus:
Pilko maitosuklaalevyt paloiksi kulhoon ja sulata suklaa vesihauteessa. Lämmitä kerma kattilassa. Kerma ei saa kuitenkaan lämmetä kiehumispisteeseen, vaan sen olisi hyvä olla selvästi kättä lämpimämpää. Ota kattila liedeltä ja kaada sekaan sulatettu suklaa. Sekoita seos tasaiseksi vispilää apuna käyttäen. Tarpeen vaatiessa voit siirtää kattilan vielä toviksi lämpimälle liedelle seosta sekoitellen, kunnes se on täysin sileää. Jäähdyttele massaa vielä kattilassa hetken aikaa, kunnes se hieman paksuuntuu. Lopuksi kaada kuorrute pohjan päälle ja levitä se tasaiseksi.

Ripottele suklaakuorrutteen päälle vaahtokarkit sekä pähkinät. Sulata tumma ja valkoinen suklaa vesihauteessa ja pursota ne täytteiden päälle pursotinpussia apua käyttäen. Anna kuorrutteen jäähtyä ennen annospaloihin leikkaamista.


Tämä oli kyllä niin herkkua, että mulle piisas ihan vaan puolikas 
palanen ;)!
Eli tästä yhdestä pellillisestä riittäisi isommallekin porukalle
suut makiaksi!


Herkullista lauantai-iltaa!!!

Hanna

5 kommenttia:

  1. Oi miten herrrrkullisen näköistä! :)

    VastaaPoista
  2. Voi mitä herkkua ;)!
    Tämä(nkin!) ohjeen otan täältä kyllä talteen ja toteutukseen heti ensi tilassa,nam!
    En muista oonko kiittänyt ja kehunut aiemmin sitä sun broileri.basilikapiirakkaa,joka on ihan taivaallisen hyvää!!!Oon tehny sitä monta kertaa ja monille vieraille ja JOKAINEN on täysin lumoutunut siitä.

    KIITOS kun näitä herkkureseptejä täällä meille jaat :)!

    Suloista sunnuntaita ja iloa alkavaan viikkoon <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...ja ikää ei pitäis kiireellä kirjoitella mitään...siitä ei seuraa ku lukematon määrä kirjoitusvirheitä :/

      Poista
    2. Kiitos Kikke! Täällähän ihan posket punehtuu tällaisista kehuista ;)!

      Poista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!