tiistai 13. joulukuuta 2016

Vaaleampi joululimppu

Olen makean joululimpun ystävä! 
Minun limppuuni ei kuulu rusinat, mutta
siihen kuuluu anis, fenkoli ja jauhettu pomeranssinkuori.
Minun limppuni voidellaan paiston jälkeen
vesi-siirappiseoksella ja se
voittaa minkä tahansa kaupasta ostetun ;)!


Aiemmin olen tehnyt limppuni aina tällä perityllä ohjeella, klik
mutta nyt halusin hieman vaaleampaa versiota.
Koska vanhan limpun ohje on muuten koettu tosi hyväksi, 
muutin vain jauhojen suhdetta. 
Ja kokeilu osoittautui kerralla erinomaiseksi!


Vaaleampi joululimppu

5 dl piimää
50 g hiivaa
1 dl siirappia
2 tl suolaa
1 tl anista
1 tl fenkolia
1/2 tl jauhettua pomeranssin kuorta
1,5 dl ruisjauhoja
n. 10 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Voiteluun:
0,5 dl vettä
0,5 dl siirappia

Liota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Jauha mausteet ja lisää nesteeseen
siirapin ja suolan kanssa. Lisää ruisjauhot ja sekoita hyvin. Vaivaa 
taikinaan vehnäjauhot ja lopuksi sulatettu voi.
Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 min. Leivo taikinasta
kolme pyöreää limppua. Kohota niitä liinan alla toiset puoli tuntia.
Tee leipiin viillot ja paista 175°C 25-30 minuuttia.
Sivele leivät paiston jälkeen vesi-siirappiliemellä ja 
anna jäähtyä niin kauan kuin pystyt.


Lämmin limppu voilla voideltuna vie kielen mennessään!

Hanna

2 kommenttia:

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!