torstai 15. joulukuuta 2016

Tiikerikakku gluteenilla ja ilman!

En oikein ole kuivakakkujen ystävä. Toki niitä syön, jos tarjotaan, mutta
olen maistanut vain ihan muutamaa kuivakakkua, jotka
on oikeasti hyviä!
Toinen on Kentakilainen maustekakku Elisan tekemänä ja
toinen on tämä tiikerikakku!
Pidän näistä ehkä juuri siksi, koska ne eivät ole niin kuivia ;)!


Face bookin puolella tuli eilen useampi pyyntö tavallisen tiikerikakun
ohjeelle ja joku toivoi myös gluteenitonta! 
Laitan tähän nyt molemmat!
Ensi vuorossa maailman paras tiikerikakku, näin 
rohkenen väittää!!!
Tämä ohje on "välirauhan" ajalta olevasti leivontakirjasta ja uskokaa tai 
älkää, kirja aukeaa itsestään juuri tämän ohjeen kohdalta. Ehkäpä siksi, 
ettei siitä juuri muuta ole tullut tehtyäkään ;)!
Ohjetta olen hiukan suurentanut, jotta se täyttää vuoan kunnolla!
Siksi sen mitat on vähän hassuja...

Tiikerikakku

200 g voita
3,3 dl sokeria
4 keltuaista
4 dl vehnäjauhoja
1,3 tl leivinjauhetta
1,3 dl kermaa tai maitoa
4 valkuaista
2 rkl kaakaojauhetta
1,3 tl vanilliinisokeria

Voitele ja korppujauhota n. 2 litran vetoinen kakkuvuoka.
Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon keltuaiset yksitellen kunnolla
vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita ne taikinaan vuorotellen 
kerman tai maidon kanssa. 
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan.
Erota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe ja vanilliinisokeri.
Laita taikinoita vuorotellen kerroksittain kakkuvuokaan. Mitä enemmän saat kerroksia, sitä
enemmän valmiissa kakussa on raitoja.
Paista kakkua uunin alatasolla 175°C noin 50 minuuttia. 
Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.

Gluteenittomasta kakusta tein tarkoituksella pitkulaisen, ettei vahingossakaan
keliaakikko saa väärää kakkua ja saa itseään kovasti kipeäksi!

Gluteeniton Tiikerikakku

250 g voita
2 dl sokeria
4 munaa
1 tl vanilliinisokeria
1,5 tl leivinjauhetta
4 dl gluteenitonta jauhoseosta (sunnuntai)
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl maitoa

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen
hyvin vatkaten. Yhdistä vanilliinisokeri, leivinjauhe ja gluteeniton jauhoseos
ja lisää taikinaan.
Erota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.
Kaada taikinoita vuorotellen kerroksittain
voideltuun ja korppujauhotettuun 2 litran kakkuvuokaan.
Mitä enemmän kerroksia saat, sen enemmän valmiissa kakussa on raitoja.
Paista 175°C n. 45 minuuttia.

Nämä kakut ei kyllä varsinaisesti ole mitään perinteisiä joulun ajan kakkuja,
mutta mikäs estää luomasta uusia perinteitä?
Meidän perheen lahjomaton tuomaristo antaa näille kakuille täydet
pisteet! Sen kertoo kakkujen katoaminen valon nopeudella ja 
syövät näitä mielummin kuin taateli- tai hedelmäkakkua!

Leipomisiin
Hanna


2 kommenttia:

  1. Meillä nimenomaan tiikerikakku on perinne, vaikkei muuta kakkua ole, tätä on aina :) ihanan raitasta sisältä ja varmaan herrrrrkkua ! Tunnelmallista joulua teille koko ihanalle perheelle, Helena

    VastaaPoista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!