keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Mustikka-juustokakku

Lupailin synttäripostauksessa kirjoitella ohjeita tarjottuihin
herkkuihin ja tässäpä olisi nyt gluteenittoman mustikka-juustokakun ohje!
Ohjeen olen saanut ystävältä ja sitä hiukan tuunannut.



Mustikka-juustokakku, gluteeniton

pohja:
300 g gluteenittomia digestivekeksejä
100 g huoneenlämpöistä voita

täyte:
4 dl kermaa
400 g  vaniljatuorejuustoa
1 dl tomusokeria
vaniljasokeria
3 liivatelehteä
tilkka vettä tai sitruunamehua

mustikkapäällinen:
400 g mustikoita (jäisetkin käy)
2-3 rkl perunajauhoja
1-2 dl sokeria

Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita niihin huoneenlämpöinen voi.
Leikkaa irtopohjavuoan pohjan kokoinen ympyrä leivinpaperista, laita se vuoan pohjalle  ja painele muruseos paperin päälle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota täytteen kerma ja sekoita siihen tuorejuustot ja sokerit. Kiehauta neste (vesi tai sitruunamehu). Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan nesteeseen.
Kaada neste täytemassaan ohuena nauhana kokoajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita kylmään.
Kaada kattilaan jäiset mustikat, perunajauho ja sokeri. Kiehauta ja jäähdytä. Huomaa, että tässä menee hetki, mutta kyllä siitä "kiisseli" tulee.
Kaada jäähtynyt "kiisseli" kakun päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Itselläni oli perunajauhoja ehkä hiukan liian vähän (2 rkl), joten päällinen lähti valumaan, kun irrotin sen vuoasta tarjolle. Makuun se ei kuitenkaan vaikuttanut.
Jos kakun ei tarvitse olla gluteeniton, samalla ohjeella voit tehdä tavallisen vaihtamalla digestivekeksit tavallisiin, näin kakusta tulee samalla myös hiukan edullisempi ;)!


Syyskuulle voidaan nyt sanoa heipat ja toivottaa lokakuu tervetulleeksi!!

Hanna

7 kommenttia:

  1. Tein tätä ja oli muuten todella hyvää! Mutta mulla taisi valua vielä enemmän ku sulla, vaikka laitoin 3 rkl perunajauhoja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistähän moinen johtuu... pitää testata ja kehittää...

      Poista
    2. Mistähän moinen johtuu... pitää testata ja kehittää...

      Poista
    3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    4. En tiedä... Jotenki tuntuu, että voiko pelkät perunajauhot pitääkään sitä niin kasassa, ettei valuisi. Liivatteella saisi. Mutta toisaalta tuo valuminen ei haittaakaan, eikös se ole aika trendikästä? ;D Pitää vaan muistaa ettei kakun alla ole mitään perintöliinaa... ;)

      Poista
    5. Totta! Toisaalta kiva välillä olla ilman sitä liivatetta. Ja jos vaan päättää, että sen kuuluu valua ;)!

      Poista
    6. Totta! Toisaalta kiva välillä olla ilman sitä liivatetta. Ja jos vaan päättää, että sen kuuluu valua ;)!

      Poista

Jokainen kommentti saa iloiselle mielelle, kiitos!!!